Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

RİYAKÂRLIĞIN VE MÜNAFIKLIĞIN TAVAN YAPACAĞI BİR RAMAZAN!

Bu yılın Ramazan’ı gerçekten

Bu yılın Ramazan’ı gerçekten de riyakârlığın ve münafıklığın tavan yapacağı bir ay olacaktır. Neden derseniz, sebep belli. Ramazan’ın hemen arkasında Milletvekilliği genel seçimleriyle, Cumhurbaşkanlığı seçimleri var da ondan!

Bu yılın Ramazan ayı 16 Mayıs 2018 günü başlayacak, 14 Haziran 2018 günü son bulacak. Seçimler ise 24 Haziran’da, yani, Ramazan ayının bitiminden sadece 10 gün sonra.

Siyaset erbabının din istismarı yeni değildir. Bu milletin en zayıf halkası, dini konulara olan hassasiyetidir. Bu açıdan siyaset erbabı önce Ramazan-ı şerifi, ardından gelen Ramazan Bayramını tepe-tepe kullanacaklardır. Bakın ve görün bu Ramazan ayında iftar sofraları bir başka olacak. Dışarıdaki zenginlerden, fakirlere dağıtılmak üzere zekât kolileri kamyonlarla gelecek, medreseler, Kur’an kursları, dini içerikli vakıflar hep devreye girecekler. (Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber) sedaları yeri-göğü inletecek.

Müslümanlar, Ramazan ayında dini konularda çok daha hassas olurlar. Tecrübelerle sabittir ki, yılın 11 ayında namaz kılmayan birçok kardeşlerimiz, Ramazan ayında tövbe-istiğfar edip namaza başlayarak, oruçlarını da tutmaktadırlar. Yani, Müslümanların en duygusal oldukları aydır, Ramazan.

Bu Ramazan sadece iftar yemekleri değil, sahur yemekleri vermekte de bonkör davranacaklardır, siyasilerimiz. Yolda yürürken, içinde zekât veya fitre parası olan bir zarfı elinize tutuşturulursa, şaşırmayınız. Zengini en çok olan parti belli ki AKP’dir. Bunca zenginler yaratması boşuna değildir. Elbette, 16 yıllık iktidarında yarattığı bu zenginler, Ramazan’ı bahane ederek keselerin ağızlarını açacak, kendilerine kazandırılan servetlerinin zekâtını fakirlere vermek asaletini göstereceklerdir!

İktidara göre ERKEN, muhalefete göre BASKIN SEÇİMİN zamanlaması gerçekten bir harika. Dini konuların istismarı açısından öylesine müsait bir zaman dilimi kolay-kolay ele geçmez. Oruç, teravih, iftar, sahur, Kadir gecesi, Ramazan bayramı günleri ve arkasından seçimler…

Evet, 2018 yılının Ramazan ayı sözün tam anlamıyla riyakârlığın ve münafıklığın taban yaptığı bir ay olacak. Tabii, seçimlerin etkisiyle…

ANEKDOT

CHP Genel Başkanı İsmet İnönü merhum, dini konuları istismar etmekten şiddetle kaçınırdı. Demokrat Parti ise dini konuları istismarda tavan yapmıştı.

Çevresi, İnönü’ye:

-Siz de konuşmalarınızda dini konulardan bahsetseniz, ALLAH-MUHAMMED deseniz! diye ikaz etmişler.

İsmet Paşa yine bir konuşma yapmış ama dini istismar konusunda en ufak bir söylemde bulunmamış.

Yanındakiler sitem etmişler:

-Paşam, yine dini konulara vurgu yapmadınız, ALLAH-MUHAMMED adını gündeme getirmediniz demişler. İnönü cevap vermiş:

-Konuşmamı tamamlarken, (HAYDİ ALLAH’A ISMARLADIK), dedim ya!

TAŞLAMALAR

TAMAM MIDIR, DEVAM MI

DİYE SORMAKTA HAZRET

TAMAM, BİN KERE TAMAM

MİLLET USANDI ELBET

 

HEP BAL-KAYMAK YEMEKTEN

BİLE SIKILIR İNSAN

TEBDİL-İ MEKÂNDA FERAH

VE HUZUR VARDIR İNAN

 

MİLLET BİR DEĞİŞİMİ

ARZU ETMEKTE ARTIK

AYNI TÜRKÜ, AYNI SAZ

DİNLEMEKTEN USANDIK

 

KISTIĞINIZ YETMEZ Mİ

NEFESİNİ MİLLETİN

YETER NİFAK SOKMAYIN

ARASINA ÜMMETİN