Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

SADAT, HİLAFET ORDUSU KURMAYI MI AMAÇLIYOR!

SADAT adıyla bilinen, açılımı (Uluslararası Savunma Danışmanlığı) olan kuruluştan herhalde haberiniz vardır. Türkiye’de uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek şirket olduğu belirtilen, eski TSK mensuplarının görev aldığı Sadat, askeri ve “iç güvenlik” yani “terörle mücadele” alanında danışmanlık ve eğitim hizmeti vermek amacıyla kurulduğunu açıklamaktadır. Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitimi veren şirketin, kursları arasında “Gayri Nizamı Harp” ve “Keskin Nişancılık” gibi başlıklar özellikle dikkatleri çekmekte. SADAT’IN çalışmaları arasında “Kara Harekatı”, “Keskin Nişancılık”, “Koruma”, “Tahrip”, “Gayri Nizami Harp”, “İleri Tek Er Muharebe”, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, “Tank / Zırhlı Araç Avcılığı” gibi kurs eğitim paketleri yer alıyor! SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi bir ara Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atanan emekli bir generaldir.

Adnan Tanrıverdi, 1963-1964’te İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümündeki öğreniminin ardından 1964 yılında girdiği Kara Harp Okulun’dan 1966’da topçu subayı olarak mezun olmuş ve 1996 yılındaki emekliliğine kadar 30 yıl TSK’da görev yapmıştır. 1980’de kurmay subay olan ve “Gayrinizami Harp Kursu”  gören Tanrıverdi’nin görev yaptığı birlikler arasında Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı ile KKTC Sivil savunma Teşkilat Başkanlığı da bulunuyor.

Adnan Tanrıveri’nin 2012’de kurucusu olduğu Sadat Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi, özellikle Suriye savaşı bağlamında sıkça gündeme gelen bir kuruluş olmuştu. Misyonunu ‘İslam dünyasının dünya süper güçleri arasındaki yerini almasına yardımcı olmak’ olarak tanımlamaktadır.

İnternet sitesinde kendisini “Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, iç güvenlik ve savunma alanında stratejik danışmanlık, iç güvenlik ve askeri eğitim ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmayı ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yerini almasına yardımcı olmaktır” şeklinde tanıtan SADAT tarafından verilen kursları arasında “Gayri Nizamı Harp”, “Keskin Nişancılık”,  “Kara Harekatı”, “Koruma”, “Tahrip”,  “İleri Tek Er Muharebe”, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, “Tank/ Zırhlı Araç Avcılığı” gibi kurs eğitim paketleri bulunuyor. Pusu, baskın, yol kapaması, tahrip, sabotaj ve kurtarma-kaçırma harekatları ile bu harekatlara karşı koyma faaliyetlerinin eğitimi” de verdiği belirtilen SADAT’ın kendi açıklamaları zihinleri kurcalamada ve (NE OLUYORUZ. SADAT, HİLAFET ORDUSU KURMAYI MI AMAÇLIYOR!” istifhamlarının doğmasına yol açmaktadır!  

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER