Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

SAĞLIK’DER’in Önerisi: Eski Devlet Hastanesi Arsası Diş Sağlığı Hastanesi İçin Değerlendirilsin

Sağlık-Der tarafından yapılan açıklamada

Sağlık-Der tarafından yapılan açıklamada eski Devlet Hastanesine ait Yeni Mahalle’deki arsanın Diş Sağlığı Hastanesi için değerlendirilmesi istendi.
Sağlık-Der Siirt İl Başkanı Adnan Sevgili, yaptığı basın açıklamasında; “dernek olarak ilimizin sağlık sorunlarına duyarlı davranıyor, vatandaşımızın taleplerine kulak veriyoruz. Siirt ilimizde hizmet veren mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz hizmeti karşılamakta yetersiz kalmaktadır, Siirt ilimiz acil olarak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine ihtiyaç duymaktadır” dedi.
Başkan Sevgili, mevcut Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin 25 ünitelik olduğunu ve ilin taleplerini karşılamakta yetersiz kaldığını belirttiği açıklamasında; “acil olarak 50 ünitelik ilimizin ihtiyaçları ile birlikte çevre illerinde taleplerini karşılayacak olan, içerisinde implant tedavisi, çekim, kanal ve restorasyon işlerinin yapıldığı Çene Cerrahisi, çocuklarımızın diş tedavileri için Pedodonti, diş eti rahatsızlıklarının tedavisi için Periodontoloji, kanal tedavilerinin yapıldığı Endodonti gibi branşların hizmet sunduğu, ameliyathanesi bulunan Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi talep etmekteyiz” dedi.
Ağız ve Diş Hastanesi binası için eski devlet hastanesi arazisinin tahsis edilebileceği ve mevcut ağız ve diş sağlığı merkezinin semt polikliniği olarak kullanılabileceği konusunda da önerilerini sunan Sevgili, “Sağlık-Der olarak sesimize ses, Siirt’imize Tıp Fakültesi verin, talebimize olumlu cevap veren, Siirt Tıp Fakültemiz için derneğimiz ve ilimiz adına müteşekkir olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Fahrettin Koca’dan Siirt Ağız ve Diş Hastanemizin müjdesini bekliyoruz” dedi.