Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıtaş, İletişim Harcamaları, GSM Şirketleri, İnternet Kullanım, İnternet Hızı ve Artan Fiyatlarla İlgili Konuştu (Videolu Haber)

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, iletişim harcamaları, GSM şirketleri, internet kullanımı, internet hızı ve artan fiyatlarla ilgili genel kurulda bir konuşma yaptı.

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, iletişim harcamaları, GSM şirketleri, internet

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, son yıllarda GSM operatörlerinin tarife ücretlerindeki fahiş artışlar yurttaşları isyan ettiren noktaya getirmiştir. Örneğin 4 kişilik bir ailenin aylık iletişim gideri ek tarifelerle birlikte neredeyse 2.500 TL’yi bulmaktadır. Bu zamlarla Türkiye, dünyanın en yavaş internet hızına ve kalitesiz iletişimine sahip olup iletişim gideri en yüksek ülkelerden biri haline gelmiştir.

Türkiye’de sabit internet ücretini 600 TL hesapladığımızda ortalama 16 Euro gibi bir ücret ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de internetin diğer ülkelere nazaran “ucuz” gözükmesinin asıl sebebi TL’nin döviz karşısında yaşadığı değer kaybıdır. İnternet ücretlerinin alım gücüne, asgari ücrete göre oranını hesapladığımızda, Türkiye’nin dünya ölçeğinde pahalı internet kullandığı rahatlıkla belirtilebilir. Yani anlayacağınız Türkiye’de internet yavaş, zamlar hızlı diye konuştu.