Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

ŞEYTANIN AKLINA GELEN!

 (Şeytanın aklına gelmeyen) deyimi,

 (Şeytanın aklına gelmeyen) deyimi, sık-sık kullanılır da (ŞEYTANIN AKLINA GELEN) deyimini hiç duymamıştık. Şimdi, artık öyle bir deyimimiz de var.

Futbol oynadığı yıllarda adı (ŞEYTAN)A çıkan ve şimdilerde futbol yorumcusu olan Rıdvan Dilmen adlı futbolcu eskisi,  Habertürk’te Veyis Ateş’in sunduğu ‘Akılda Kalan’ programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle ilgili görüşlerini anlatırken, Erdoğan için Deniz Gezmiş benzetmesi yaparak: “Ben Recep Tayyip Erdoğan beye baktığımda yeşil parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum. Demokrat sol görüşlü bir insan görüyorum. Bak Deniz Gezmiş’e Filistin’e gitmiş, kampa gitmiş. Deniz Gezmiş de ‘kahrolsun emperyalizm’ diyordu, Erdoğan da emperyalistlerle mücadele ediyor. NATO’da iki kişiden bahsedildi, bir ulu önder Atatürk’ten bir de Recep Tayyip Erdoğan’dan” diye konuşmuş.

Peki, ŞEYTANIN AKLINA GELEN VE Rıdvan Dilmen’in ERDOĞAN’I PARKASIZ BENZETTİĞİ DENİZ GEZMİŞ KİMDİR! 1968 KUŞAĞI OLARAK ADLANDIRILAN Öğrenci hareketlerinin lideri! Deniz Gezmiş, arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’la birlikte 6 Kasım 1972’de idam edilmişti. Anti-emperyalist ve ABD karşıtı hareketlere önderlik eden Gezmiş, 1969 yılında Filistin’e giderek kamplarda eğitim almıştı.

DENİZ GEZMİŞ’İ ve eylemlerini dün gibi hatırlayanlardanım. O yıllarda da Gazeteciydim ve Türkiye’nin gündemini takip ederdim.

Deniz Gezmiş sol kulvarda yol alan bir devrimciydi. 1947 doğumluydu. Deniz Gezmiş’in en önemli eylemlerinden biri de 30 Temmuz 1968’de 6. Filo’nun İstanbul’a girişini protesto etmesi olmuştu.

Deniz Gezmiş idam edildiği yıllarda 1954 doğumlu olan Erdoğan İmam Hatip Lisesi öğrencisiydi. Sağ kulvarda Milli Türk Talebe Birliğinde yerini almıştı. Yani Erdoğan ile Gezmiş’in yolları taban-tabana zıttı. Biri aşırı sağ’da, biri aşırı sol’daydı. Deniz Gezmiş’in ilk gözaltına alınması olayı da Türkiye Milli Talebe Federasyonuyla aralarında geçen olaylar yüzünden olmuştu.

Sağ kulvarda birini, sol kulvarda biriyle özdeşleştirmek, olsa olsa ancak ŞEYTANIN AKLINA GELEBİLİR! Ama bu benzetmeden ortaya çıkan bir gerçek var. Demek ki, feraset sahibi milletimiz Rıdvan Dilmen’e boşuna (ŞEYTAN) lâkabını vermemiş…

Ne var ki, Rıdvan Dilmen’in bu benzetmesine sağcılar da, solcular da kendilerine göre sebeplerle karşı çıkmaktadırlar.  Yalakalık yapayım derken, hem İsa’yı, hem  Musa’yı gücendiren Rıdvan Dilmen’e ne denilmesi gerektiğini varın siz söyleyiniz.

ANEKDOT

Yaşamı boyunca Yahudi olan Salamon, öleceğine 2-3 ay kala dinini değiştirmiş ve Hıristiyan olmuştu.

Öldüğü zaman başucuna gelen yakın arkadaşı Avril söylenmiş:

-Ah Salamon, vah Salamon! Musa’yı darılttın, İsa ile arayı tam bulamadan göçtün gittin. Öbür dünyada sana kim sahip çıkacak!