Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siirt Milletvekili Sarıtaş, İlçe Hastanelerimizin Durumunu Sağlık Bakanına Sordu

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, üç ilçemizdeki devlet hastanelerinin fiziki ve altyapı sorunlarını sağlık bakanına sordu.

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, üç ilçemizdeki devlet

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Sağlık Bakanı Sayın Kemal MEMİŞOĞLU tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ile 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Sabahat ERDOĞAN SARITAŞ/Siirt Milletvekili

Siirt’in Eruh, Baykan ve Pervari ilçe devlet hastanelerinde ameliyathane bulunmaması, yoğun bakım ünitesinin olmaması, cerrahi bölümlerin mevcut olmaması, var olan dahiliye, kadın doğum ve çocuk branşlarında da hekim sayısının yetersiz olması, teknik ve teknolojik altyapının eksikliği ve hastanenin fiziki şartlarının elverişsiz olması, ilçelerdeki halkın sağlık hizmetlerine erişimini ciddi şekilde kısıtlamaktadır.

Söz konusu hastanelerin yetersizliği nedeniyle çevre illere ve ilçelere hasta sevk oranlarının yüksek olduğu bilinmektedir. Bu ilçelerde halk, temel sağlık hizmetleri için dahi Siirt merkez veya diğer şehirlere gitmek zorunda kalmaktadır. Özellikle acil cerrahi müdahale gerektiren vakalar, hastanelerde ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi bulunmadığından zaman kaybına neden olmakta ve hastaların hayati riski artmaktadır.

Bu kapsamda;

  1. Eruh, Baykan ve Pervari ilçe devlet hastanelerinde ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi kurulması için herhangi bir planlama yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa, bu çalışmalar hangi aşamadadır?
  2. Hastanelerdeki mevcut uzman doktor sayısı kaçtır? Bu sayının artırılması yönünde bir çalışma var mıdır?
  3. Hastanelerde bulunmayan cerrahi branşların açılması ve eksik uzman hekimlerin atanması için bir planlama yapılmakta mıdır?
  4. Hastanelerin teknik ve teknolojik altyapısının güçlendirilmesi ve modern tıbbi cihazlarla donatılması için bir yatırım planı mevcut mudur?
  5. Hastanelerin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve kapasitesinin artırılması amacıyla Bakanlığınız tarafından herhangi bir proje yürütülmekte midir?
  6. Hastanelerde yoğun bakım ünitesi bulunmadığı dikkate alındığında, acil müdahale gerektiren hastalar nasıl sevk edilmekte ve bu süreçte yaşanabilecek sağlık riskleri nasıl minimize edilmektedir?