Siirt’te çöp konteynerlerinin boş olduğu halde, çöplerin yola atıldığı, park ve meydanlarda yenilen kuruyemiş kabuklarının da yere atıldığı görülüyor ve bu görüntüler şehrimize hiç yakışmıyor.
Kentin farklı noktalarında bulunan çöp konteynerleri henüz tam dolmamışken, kenarlara savrulmuş çöplerin varlığı tepkiye neden oluyor. Aynı zamanda park ve oturma alanlarında kuruyemiş kabuklarının çöpte olması gerekirken, yere atılmasına anlam verilemiyor.
Çevreyi Temiz Tutmak Hepimizin Görevi
Çöp konteynerlerinin bulunduğu alanlar, park, bahçe, meydan ve oturma alanları temizlik personelleri tarafından istenilen temizlik seviyesine getirilmesine rağmen, bir temizlik personelinin görevinin dolan çöp kutuları ve konteynerlerini boşaltmak olduğunu bilmemiz ve kendilerine de saygı duymamız gerektiğini bilmeliyiz. Çevreyi kirletmenin hukuki açıdan da suç teşkil ettiği göz önünde bulundurulmalı ve çevreyi temiz tutma bilinci oluşturulmalıdır.
Akif ÖZALP