Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

SİİRT’İN İHMAL EDİLEN YOLLARI VE KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ!

Siirt halkı olarak İlimizin

Siirt halkı olarak İlimizin bağlı bulunduğu Bölge müdürlüklerinden ve özellikle Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünden şikâyetçi olduğumuzu tekrarlamakta yarar vardır. Bütün bölge müdürlükleri gibi Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü de Siirt’in sorunlarını savsatmakta ve hep ikinci-üçüncü plâna atmaktadır.

Siirtliler olarak Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne duyduğumuz tepkileri her platformda dile getirirken, Eruh İlçemizde 10 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile muhtarların, 2013 yılından beri yapımı devam eden su şebekesi ile ilgili  Eruh  Cumhuriyet  Başsavcılığına, Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma hakkında suç duyurusunda bulundukları öğrenildi. Suç duyurusu dilekçesinde, halen teslimi sağlanamayan su şebekesi hattındaki problemler sebebiyle vatandaşların büyük mağduriyetler yaşadığı belirtilerek; Eruh ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız şüpheli şirketin yaptığı ihmal ve işi halen teslim etmemiş olmasından dolayı ortaya çıkan susuzluk problemleri ile vatandaşlarımız kendi imkânlarıyla ile baş etmeye çalışmaktadır. İlçede yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlarımız temel ihtiyaçların karşılanmamasından dolayı kamu sağlığının toplu bir şekilde bozulması an meselesi olduğunu belirttiler. Bu sebeplerle Eruh Cumhuriyet başsavcılığa suç duyurusunda bulunarak şüpheliler hakkında soruşturma başlamasına talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur" ifadelerine yer verilmekte.

Peki, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ilgili tek sorun Eruh ilçesinin SU SORUNU MU! Elbette hayır! Siirt-Eruh-Şırnak, Siirt-Kurtalan- Batman, Siirt-Baykan- Bitlis, Siirt-Şirvan- Pervari yollarının yıllardan beri devam eden sorunlarıyla ve bu yolların bozuk olmasından dolayı meydana gelen trafik kazalarında yaşanan ölümlerin, yaralanmaların sorumlusu kim!

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünün, Siirt’in sorunlarını ihmal ettiği bir gerçektir. Biz bu hususu devamlı olarak dile getirdik, dile getirmeğe devam edeceğiz. Karayolları ağımızı bu derece ihmal eden Karayolları 9. Bölge müdürlüğüne seslenerek diyoruz ki, Siirt’i bunca ihmal etmen yeter! Titre ve kendine gel!

“BABANIN PARASINDAN MI HACCA GİTTİM!”

Geçmiş yıllarda, Hac görevini ifâ etmekten yeni dönen şakacı mizaçlı bir hemşerimizin, uzaktan gören bir dostu arkasından seslenmiş:

-Hasan, Hasan!

Ama, adı HASAN olan dostu hiç oralı olmamış. Duymazdan gelmiş. Beriki, adımlarını hızlandırarak yetişmiş ve:

-On defadır arkandan sesleniyorum. Duymadın mı? diyecek olmuş.

Beriki cevap vermiş:

-Nasıl seslendin?

-Hasan! Hasan! Diye!

-Bana bak! Bundan sonra “HASAN” yok. “HACI HASAN” var. Eğer “HACI HASAN” denilmeyecekse Ben sebepsiz mi hacca gittim! Hacı olmak için bunca parayı babanın kesesinden mi verdim!