Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

SİİRT’İN TANITIMINA ÖNEMLİ BİR KATKI VE VEFA (4)

Kazı çalışmalarını ele almaya bugünkü yazımızda da devam ediyor ve Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur’a karşı olan vefa borcumuzu irdeliyoruz.

Doç.Dr. Haluk Sağlamtimur, son dönemlerde burada anlatamayacağım kadar çok sıkıntılar yaşadı ve gereksiz birçok sorunla boğuşmak zorunda kaldı. Bu nedenle sessiz sedasız bir şekilde kazı çalışmalarını sonlandırdı ve şehrimizden ayrılmak zorunda kaldı.

Ancak zararın neresinden dönülse kardır ve bu nedenle kent olarak bu insana olan vefa borcumuzu ödememiz gerektiğine inanıyorum. Peki, neler yapılabilir? Hemen ilk etapta aklıma gelen birkaç alternatifi sıralayayım:

1-Onuruna bir tören düzenleyerek teşekkür plaketi ve fahri hemşerilik beratı verebiliriz.

2-Bir cadde veya sokağa ya da bir okula adı verilebilir. Örneğin sosyal bilimler lisesi olabilir,

3-Üniversitemiz onun kazı çalışmalarını ele alan sempozyum veya benzeri bir bilimsel etkinlik düzenleyebilir. Zaman-zaman konuk öğretim üyesi olarak davet edilerek Siirt Üniversitesinde ders vermesi sağlanabilir.

Bütün bunların yanı sıra artık bir Siirt uzmanı olan bu bilim adamından, önümüzdeki süreçte de yararlanmanın yollarını daima açık tutmalıyız. Şehrimizde yapabileceği başka kazılar varsa ona destek ve moral vererek bu çalışmaları gerçekleştirelim.

Siirt insanı vefalıdır ve kendisine en ufak bir hizmeti dokunan insanları on yıllar sonra bile unutmuyor. Buna ilişkin çok örnekler verilebilir. Unutulmayan valiler, unutulmayan öğretmenler, unutulmayan doktorlar ve kurum müdürleri var. Buna en güzel örneği valilerimizden verebiliriz; aradan neredeyse bir asır geçmesine rağmen Vali Sakıp Beygo’yu unutmuyoruz. Aynı şekilde Atilla Koç ve Nuri Okutan valilerde hep hayırla anılıyorlar.

Tek cümle ile ilimizin bilinen tarihinin M.Ö. 5-6 binli yıllardan MÖ. 10.500’lü yıllara kadar uzandığını ortaya çıkararak aslında ilimizin dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olduğunu söyleyebilme gururunu bize yaşatan bu insana vefa borcumuzu en kısa zamanda ödemeliyiz.

Bu arada şunu da belirteyim, Doç. Dr. Sağlamtimur, Vali Nuri Okutan’dan, Ali Fuat Atik beye kadar bütün valilerimize ve 2003 yılında çıkan bir sorun nedeniyle kazıyı sonlandırmak zorunda kaldığı an da bu kazıları sahiplenen işadamı hemşerimiz Ethem Sancak ve bütün Siirt halkına da teşekkür ediyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER