-İnsanların yaşadığı ve çeşitli faaliyetlerde bulunduğu her farklı çevrenin kendine has bir işleyiş içinde olan bir eko-sistemi vardır. Bu farklı farklı Ekosistemlerin işleyişini sağlayan; su döngüsü başta olmak üzere; oksijen ve karbon döngüleri ile, azot ve fosfat döngüleri gibi sayısız döngülerle saat gibi işleyen bir ritim ve senkronizasyon söz konusudur. Adeta bir senfoni gibi her şey yerli yerinde ve birbirini bütünleyen bir biçimdedir.
-İnsanlar bulundukları çevrenin ekosistemin bütünlüğüne uygun faaliyetler göstermelidirler. Aksi takdirde doğal denge bozulabilir. Çevre Kirlilikleri, Küresel Isınma gibi çok ciddi sorunlar oluşabilir.
-Küresel Isınma; Artan Sanayi ve gitgide gelişen ulaşım araçlarıyla birlikte, binaların ısıtılmasında kullanılan; petrol, kömür, doğalgaz gibi “Fosil Yakıt türündeki enerji kaynaklarının kullanımı; atmosferdeki “Karbondioksit oranının aşırı oranda artmasına” ve sera etkisi ile Küresel Isınmaya yol açmaktadır.
-Bu olumsuz küresel çevre sorununu engellemek için, alternatif enerji kaynakları adı verilen; Su gücü (hidroelektrik), rüzgâr, güneş enerjisi, dalga enerjisi, jeotermal enerji gibi atmosfere zarar vermeyen enerji kaynaklarına geçilmelidir.
-Küresel Isınma sonrası ortaya çıkan sorunlardan bazıları: Kuraklık, iklim bozulmaları, buzulların erimesi, deniz sularının yükselmesi, biyoçesitliliğin azalmasıdır.
-İnsanlar; yaşadıkları çevrenin doğal koşullarından etkilenirler. Giyim şekli mevsime ve iklime göre değişir. Örneğin Eskimolarla, Afrikalıların giyimleri çok farklıdır. Evlerin yapı malzemesi ve şekli de farklılaşır. Ekonomik faaliyetler; örneğin balıkçılık, tarım ve ormancılık gibi değişir. Hatta beslenme alışkanlıkları bile çevre koşullarıyla şekillenir.
-İnsan; yaşadığı çevredeki su ve hava gibi kaynaklara muhtaç ve çevre etkilerine açıktır. Böylesi bir durumda; bozulan çevre şartlarından bütün canlılar gibi, insan da olumsuz biçimde etkilenip, kısa ve uzun vadelerde, direkt ya dolayı biçimde zarara uğrayacaktır.
-Çevreye daha fazla zararlar vermeden, bu hassas konuya duyarlılık göstererek, akıllı davranalım derken; tam da tersine bir tutum ve eğilim gösteren insan, robotik ve yapay zekâ vs. gibi, ilerde ters tepecek atılımlarla, umudunu ve aklını makinalarla tahvil etmeye çalışmaktadır.
-Aklını, ABD ve Avrupa’nın gelişmiş ülkelerine kiraya verenlerin yaptığı beyin göçü ile bilerek ya da bilmeyerek, bu gözü dönmüş emperyal güçlere tetikçilik yapıp, GDO vs. gibi bazı büyük olumsuzluklara vesile olup, alet olmaları yetmiyormuş gibi, akıl melekesini makinalara yüklemekle, düşünme yükünden kurtulmaya çalışan bazı bilim insanları, olacaklardan sistem ve makinaları sorumlu tutarak, vicdanını rahatlatmaya mı çalışmaktadır.