-Tıpkı her sene İstanbul’da yapıldığı gibi, büyük şehirlerimiz Ankara, İzmir ve Bursa’da da Siirt günleri tertip ederek Siirt Fıstığı, Bıttım Sabunu, Tiftik ürünleri vs. gibi değerli Siirt ürünleri ile Büryan, Kitel ve Perde Pilav gibi birbirinden lezzetli Siirt yemeklerinin daha etkili biçimde tanıtılmasını sağlayabiliriz.
-Siirt ve Siirt’e has yöresel kültürel ürünlerle birlikte, Botan Kanyonu, Ulu Camii ve Tillo gibi tabii, tarihi ve manevi varlıklarımızın tanınarak ilgi çekmesini sağlamakla turizme daha iyi bir ivme kazandırabiliriz.
-Bu etkinlikleri; İstanbul’un yanı sıra, Siirtlilerin yoğun olduğu Bursa ve Yalova ile turizmin beşiği olan Antalya’da da gerçekleştirerek, Siirt’i tanıtma yolundaki halkalara buraları da eklemek suretiyle, oluşacak daha geniş bir konsept sayesinde Siirt’imizin tanınmışlığını zirvelere taşıyabiliriz.