Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siirt’te 2 Milyon 100 Bin Sazan Balığı Yavrusu Suya Bırakıldı

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında 2 milyon 100 bin sazan balığı yavrusu Siirt gölet ve baraj göllerine bırakıldı.​

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’

Siirt il sınırları içerisinde bulunan gölet ve baraj göllerinde balıklandırma faaliyeti kapsamında son 5 yılda toplam 8 milyona yakın sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen 2 milyon 100 bin sazan balığı yavrusu teslim alınarak aynı gün Kurtalan ilçemiz göletlerine ve Prof.Dr.Veysel Eroğlu Ilısu Baraj gölüne bırakıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından baraj ve göletlerde yapılan balıklandırma çalışmasıyla, sportif balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılması hedefleniyor.

Tatlı iç sularımızda yaygın olarak bulunan ve talep gören 1 milyon 300 bin şabut balığı yavrusu, yakın bir zamanda baraj göletlerine bırakılacak.