Hemen hemen her evde yaşanan turşu telaşı cepleri yakıyor. Bu yıl da fiyatların çok değişmemesine rağmen alım gücü düştüğü için fiyatlar ağır geliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bahçelere ekilen domates, biber, salatalık ve fasulye gibi sebzeler özenle toplanarak, turşuluk için hazır hale getirildi.
Kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşuyu yapmak için yoğun mesai harcayan ev hanımı Şengül Uyar’da bahçesinde yetiştirdiği organik sebzeleri fermente ettiği sirke, sarımsak, kaya tuzu ve suyla buluşturarak turşu hazırlıyor. Hazırlanan turşular ise kışın tüketilmek üzere kilerde yerini alıyor.
Siirt’te Turşu Yapımı Başladı
Siirt’te kış atında en çok tüketilen şifa kaynağı olan turşular hazırlanmaya başlandı.