Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

SUDA DA SAVURGANLIK VAR!

Yüce dinimizin haram addettiği İSRAF’ın günümüzde ulaştığı boyutlar düşündürücüdür. Birçok alanda gerçekleşen savurganlıklar ekonomik açıdan da önemli zararlar tevlit ediyor ve gereken önlemler alınmadığı gibi kimsenin bu konuda kendini sorgulamıyor olması, israfın büyüyerek devam etmesine sebebiyet vermektedir.

Sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeğin zayi olmaması noktasında duyarlılık göstermediğimizden günde 4,5 milyar ekmeğin çöpe gittiği belirtilirken, ilaçta da durum aynıdır ve tüketilen ilaçların fazlası da aynı şekilde çöpe gitmektedir. Kurum ve kuruluşlardaki savurganlıkların da aynı zamanda israf teşkil ettiğini ve bu alandaki israfın ülkemiz ekonomisine çok büyük zarar verdiğinin altını çizerken, biz vatandaşların da tükettiğimiz ihtiyaç kalemlerinde savurganlık yapmama noktasında duyarlı hareket etmediğimizi de vurgulamak isterim. Duyarlılık geleceğimiz için büyük önem arz eder. Gereksiz yere israf edilen gereksinimlerimizden biri de hayati öneme haiz SU’dur ve dünyamızın yakın bir gelecekte bu konuda büyük sıkıntı çekeceğinin dile getiriliyor olmasına rağmen, içme suyumuzun kullanımında bile israfa kaçıyor ve ilerde bu duyarsızlığın bedelini ödemek durumunda kalacağımızı aklımızın köşesinden geçirmiyoruz.

Bozuk musluk ve rezervuarlardan damla olarak boşa akan su miktarının günde 5 tonu bulduğu belirtiliyor ve sadece bu boşa akan bir damla suyun muhasebesi yapıldığında, önemli konudaki duyarsızlığın ülke genelinde ne denli su kaybına yol açtığı, elbette çok daha iyi anlaşılacaktır. İşte, bu gerçeği dikkate almayarak suyu başka alanlarda hovardaca kullanmak, su sıkıntısının yaşanmasına neden oluyor.

Siirt’imizin içme suyu kaynaklarında bir sıkıntının yaşandığını öğrendiğimden özellikle su savurganlığına hemşerilerimin dikkatini çekmeyi görev addediyorum. Şu sıralarda bazı semtlerde yaşandığı belirtilen içme suyundaki sıkıntının nedeni mevcut su kaynaklarımızdaki olumsuzluklardır ve elde olmayan sıkıntı nedeniyle bu hayati gereksinimi kimselerin keyfi yere ve hovardaca kullanmamaları gerekmektedir.

Yaz mevsimine doğru ilerlemeye başladık. Bir zamanlar karşı karşıya kaldığımız içme suyu sıkıntısı esnasında mazot tankerleri ile dağıtılan suya muhtaç olduğumuz gerçeğini anımsatarak herkese önemli konuda duyarlı olma çağrısında bulunuyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER