Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU

Ülkemizin önemli sorunları, halkımızın da önemli beklentileri vardı ve bunlar için bir an önce çözüm üretilmesi bekleyişi içindeyken, dünyayı esir alan coronavirüsü ile karşı/karşıya kaldığımzdan, artık bunlardan söz etmez olduk ve tüm medyamız sadece virüse yönelik gelişmelerle,  alınmakta olan önlemlere yer veriyor.

Salgının ülkemizde de görüldüğünün açıklandığı ilk günlerden sonra vaka sayısındaki artış ve buna paralel olarak yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızın sayılarındaki artış,  doğal olarak korkutuyor ve endişelendiriyor. Ülkemiz ve halkımızın bu ölümcül salgını en az hasarla atlatması için  alınmakta olan önlemlere kimi zaman yenileri de ilave edilirken, herkesin duyurulan önlemlere harfiyen riayet etmelerinin kaçınılmazlık arz ettiğine de dikkat çekiliyor ve elbette ki Sağlık Bilim Kurulu’nun önerdiği ve yaşama geçirilen tavsiyelerine uyulması gerekir ki bu hedefi yakalama başarısına ulaşmış olalım. Şüphesiz halkımız; uygun görülerek yürürlüğe sokulan tavsiye kararlarına uyma yükümlülüğünü yerine getirirken, ülke yönetiminde söz sahibi olanların da sosyal devletin gereğini en mükemmel şekilde icra etmek için tüm imkânlarını seferber etmeyi hedeflemelidirler.

Ölümcül virüsle ilgili geniş açıklamalarda  bulunan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Sağlık Bilim Kurulu yanı sıra bir de Toplum Bilimleri Kurulu’nun oluşturulacağını ve söz konusu kurulun toplumsal öneriler üzerinde duracağını  söyledi. Önümüzdeki iki haftanın, vakaların seyri açısından çok büyük önem taşıdığına, alınmış tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğine de sıkça vurgu yapılıyor. 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı yaştaki yurttaşlarımızın sokağa çıkmalarına getirilen kısıtlamaya tam anlamı ile uymak tüm toplumumuzun menfaatinedir ve bu yarttaşlarımızın dışında, mecbur olmadıkça diğer vatandaşlarımızın da sokağa çıkmamalarında yarar vardır derken, toplumsal önerileri saptamak için oluşturulacağı belirtilen “Toplum Bilimleri Kurulunun” çok hayırlı çalışmalar yapabileceğinin de altını çiziyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER