Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Genelinde Bayraklar Yarıya Çekildi!

Bolu Kartalkaya’daki Otel Yangınında Yaşamlarını Yitiren 76 Can İçin 1 Günlük Yas!

Bolu Kartalkaya’daki Otel Yangınında Yaşamlarını Yitiren 76 Can İçin 1

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025 günü saat 03:00 sıralarında çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayıları 76’ya yükseldi.

Yangın faciası nedeniyle Türkiye genelinde 1 günlük milli yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kartalkaya’daki yangın faciası nedeniyle tüm yurtta ve dış temsilciliklerde 1 günlük milli yas ilan edildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “22 Ocak 2025 Çarşamba günü yurdumuzda ve dış temsilciliklerimizde güneşin batışına kadar bayraklarımız yarıya çekilecektir. Böyle bir facianın yaşanmasına sebep olanlar, ihmali ve kusuru olanlar hukuk önünde bunun hesabını verecektir. Gün siyaset yapma değil, dayanışma, bir ve beraber olma günüdür. Siyaset, medya, yerel yöneticiler dahil herkesten vatandaşımızın acısına hürmet bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Yaşanan elim yangın nedeniyle çok sayıda ülke başkanları, başbakanları, dışişleri bakanları taziye mesajları yayınladılar. İşte, taziye mesajları yayınlayanlardan tespit edebildiklerimiz:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Belçika Dışişleri Bakanı Bernard Quintin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt ve Ürdün, Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Suriye’deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanlığı, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovakya Dışişleri Bakanı Juraj Blanar, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Mısır Dışişleri Bakanlığı, Cezayir Cumhurbaşkanlığı, Irak Dışişleri Bakanlığı ve daha bir çok devletlerden başsağlığı mesajları yayınlandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt’te de BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ.

Siirt halkı adına elim yangında hayatlarını kaybedenlere YÜCE ALLAH’TAN RAHMETLER, AİLELERİNE SABIRLAR VE AZİZ MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.