Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan’dan Dereotu’nun Faydaları, Zararları ve Ne Kadar Tüketmeliyiz?

Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, Aromatik bir tada sahip olan dereotu birçok yemek ve salataya eklenerek lezzetlendirmektedir. Dereotu düşük kalorisi ile aslında tam bir diyet dostudur.

Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan,

100 gram dereotu 43 kalori, 61 mg sodyum, 738 mg potasyum, 85 mg C vitamini, 208 mg kalsiyum, 6.6 mg demir, 55 mg magnezyum içermektedir.

Dereotunun içeriğinde az miktarda bakır ve çinko da bulunmaktadır. Peki dereotunun faydaları nelerdir?

Dereotu’nun Faydaları

Felç ve kalp hastalığı riskini azaltmayı sağlayan flavanoidler açısından zengin bir besindir.

Kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Antioksidanlar açısından zengin olması sebebiyle kansere karşı koruyucu etki göstermektedir.

Aromatik olması sebebiyle işlenmiş ürünler yerine kullanılabilecek bir alternatiftir.

Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

Dereotu tiroidlerin normal işlevlerinde çalışmasına yardımcı olabilmektedir. Fakat devam eden bir tiroid tedavisi görülüyorsa tüketmeden önce doktora danışılmalıdır.

Dereotu’nun Zararları

Tansiyon düşürücü etkiye sahip olması sebebiyle hipotansiyonu olan kişilerin fazla miktarlarda tüketmesi önerilmemektedir.

Dereotuna karşı alerjik reaksiyonu bulunan kişilerin tüketmesi kesinlikle önerilmemektedir. Bu durum nadir olarak gelişse de göz ardı edilmemelidir.

Safra kesesi sorunlarınız varsa dereotu taşların hareket etmesini sağlayacağı için kanallarda tıkama meydana getirebileceği için tüketimi zararlı olacaktır.