Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

Vali Ali Fuat Atik, Garnave Kaplıcası Sondaj Çalışmalarını İnceleyerek, Denetlemelerde Bulundu

Ilısu Baraj gölü sahası

Ilısu Baraj gölü sahası altında kalacak olan Billoris Garneve suyunun Kezer mevkiine getirilmesi ve burada termal tesis kurulması  için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Vali Ali Fuat Atik, Devlet Su İşleri (DSİ) 16. Bölge Müdürlüğü ve Siirt İl Özel İdaresi işbirliği ile başlatılan sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, denetlemelerde bulundu.

Siirt Merkez Kışlacık Köyü mevkiinde yapılan sondaj çalışmaları hakkında teknik heyetten bilgi alan Vali Atik, sondaj çalışmalarında 350 metre derinliğe ulaşıldığını belirterek, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.

Siirt’te termal turizmin yeniden canlandırılması amacıyla başlatılan çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Vali Atik, jeotermal sondaj çalışmaları ile çıkarılacak şifalı suyun özel borularla Kezer mevkiine taşınacağını ve burada kurulması planlanan tesisi vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Vali Atik, sondaj çalışmalarını yürüten teknik heyete ve çalışmaların yapılmasında emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Vali Ali Fuat Atik’in bulunduğu tetkik ve inceleme programına, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat’ta eşlik ettiler.