Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

YARIM ASIRDA NE DEĞİŞTİ?

Mergen

Yıl 1973. Öğretmen Okulu birinci sınıfında okuyan dünyanın ne olduğunu ve ne olmadığını yeni yeni algılamaya başlayan bir gençtim.
Gazeteciliğe meraklı bir genç olarak okulumuzun her dönem bir sayı olarak çıkardığı dergi için “ Siirt Neden Geri Kalmıştır? başlığıyla yazdığım makale de ilimizin kalkınamamasını ele almaya çalışmıştım.
Derginin yanı sıra o dönemde yayınlanan Siirt Sesi Gazetesinin manşetine taşıdığı bu makalemde ilimizin kalkınmamasını sorgulamıştım.
O yazıda kalkınmamızın önündeki engelleri üç madde de özetlemiştim;
A. Ulaşım sektöründe ki sorunlar. Bu alanda ki sorunlarımızın halen devam ettiği, konusunda hepimiz hemfikiriz.
B. Siirtlilerin birlikte iş yapmayı, güçlerini birleştirmeyi sevmemeleri. Siirtli zenginlerimiz iş birliğini becerebilselerdi, bir değil, Siirt ölçeğinde birkaç şehri kalkındırabilirler,
C. Tanıtım eksikliği .
Yıllar içinde bu sorunların çözümü konusunda en ufak bir gelişme olmadığı gibi bunlara yeni sorunlarda eklendi.
Bu yazımın sonunda Siirt’in kalkınabilmesi için genç nesil olarak büyüklerimizin elimizden tutmalarını istemiştim. Bu o gün olmadı, şimdi de bir türlü olmuyor. Bunu da beceremiyoruz, birlikte iş yapmayı beceremediğimiz gibi.
Özetle Siirt’in yarım asırdan beri süre gelen sorunlarını çözemediği gibi bunlara çözümü daha zor dev yeni sorunlar da eklendi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER