Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

YEREL SEÇİMLER ÖNEMLİDİR!

Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır ve demokrasi ile yönetilen ülkelerde, iktidar kadar muhalefet partileri de sorumluluk taşırlar. Yani hiçbir muhalefet partisinin kamuoyunca benimsenmeyen durumlar yaşandığında; “Biz iktidar partisi değiliz” deme lüksleri olamaz ve böyle bir gerekçeye sığınarak kendilerini mazur gösteremezler.

İki önemli seçimi geride bırakan ülkemiz, yine ani bir kararla öne alınmadıkları taktirde 2019 yılında yerel seçimlere gidecek ve yerel yönetimleri belirleyecek. Yerel seçimler, aslında milletvekili genel seçiminin altyapısını oluşturan seçimlerdir ve bunun bilincinde olan AKP’nin şimdiden “Belediye Başkanlığı için kimin aday olmasının istendiğine” yönelik bir arayış içine girdiği söyleniyor.

Ülkemizin önemli sorunları vardır, iktidar partisi bu sorunlara çözüm üretmeye çalışırken, yerel seçime de hazırlık yapmayı ihmal etmiyor ve şüphesiz bu davranışını kimse yadırgama hakkına sahip değildir. Yani; “Önce sorunları çözün, sonra yerel seçime hazırlanın” denilemez!. Milletvekili seçiminde gidilen ittifaklar sonucu, TBMM çatısı altında bulunmayan bazı siyasi partiler de halkı temsil etme şansını buldular ve bu siyasi partilerden biri, seçime ilk kez giriyor olmasına rağmen 5 milyon oy alma başarısına ulaşan İyi Parti’dir. Bu parti de ittifak içinde yer almasaydı parlamentoya giremeyecekti.

Genel Başkan Meral Akşener, yapılan bir eleştiri üzerine olağanüstü kurultaya gitme kararı almış ve aday olmayacağını söylemişti ama çok yoğun talepler karşısında sanırım geri adım atacak ve tek aday olarak gösterileceği olağanüstü kurultayda partinin genel başkanı olarak yerel seçim hazırlığına start vermiş olacak. Bunu, “Kurultay sonrasında yerel seçim için ciddi bir hazırlığa girişeceğiz..” açıklamasından anlıyoruz. Ana muhalefet partisi CHP’ye gelince; ülkemizin bu ilk partisi günlerdir olağanüstü kurultayı yapma-yapmama mücadelesi içindedir ve bu tutum onlara daha da puan kaybettiriyor. Seçimlerdeki başarısızlık, bir değişimi gerektirir ama zamanlaması yanlış olmuş ve bu yanlışlıktan geri dönüş şansı kalmamıştır. Ülkenin sorunları ve halkın beklentileri üzerinde durmakla yükümlü siyasi partilerin; “Olağanüstü kurultayın derdine düştük. Bu nedenle sorunlara ve beklentilere yeterince eğilemedik” deme lüksleri olamaz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER