Öncelikle şunu belirteyim, yazılarımı yakından takip edenlerin bildiği gibi kişileri ve kurumları eleştirmekten hoşlanmam.
Ancak bu durum yaşanan yanlışlıklar ve aksaklıkları ele almama engel değildir.
Bunu vurguladıktan sonra tıp fakültesi konusuna gelelim. Üniversitemiz bir çok alanda gelişiyor ve hatta dünya üniversiteleri arasında sıralamaya giriyor. Bunlar güzel ve sevindirici şeyler. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Ancak daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi tıp fakültesi bir üniversitenin ve hatta duruma göre bir kentin lokomotifi konumundadır.
Bu tespitleri de yaptıktan sonra tıp fakültesinin kısaca bir geçmişine bakalım ve bu günkü durumunu ele alalım.
2018 yılında tıp fakültesi müjdesi hepimizi sevindirmişti. Kurucu dekanlığa genç, enerjik, tıp camiasında geniş bir çevresi olan Prof. Dr. Vefik Arıca’nın atanması bu sevincimizi daha da pekiştirdi. İlk zamanlar güzel gelişmeler de gerçekleşti.
Ancak bir süre sonra fakülte için duraklama devri başladı. Kurucu dekan Prof. Dr. Arıca’nın ayrılması ile duraklama devri yerini gerileme devrine bıraktı.
O güne kadar temin edilen öğretim üyelerinin bir bölümü çeşitli nedenlerle ayrıldılar. Yeni öğretim üyelerinin temin edildiğini de duymadık.
Bırakın yeni öğretim üyelerini bulmayı dekan bile bulamıyoruz. Bu nedenle bu önemli fakültenin dekanlığını bir süreden beri Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak üstlenmiş durumda.
Yazının başında da belirttim. Üniversitede güzel çalışmalar, hızlı gelişmeler oluyor, olabilir. Bunları takdir ediyoruz.
Ancak tıp fakültesinin işlev ve önemini göz önünde bulundurduğumuzda, bu durum Türkçe ya da matematik gibi önemli dersten başarısız, diğer derslerden başarılı olan bir öğrencinin karnesine benziyor.
O nedenle Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ve ekibinin bu konuya biraz daha ağırlık vermesini bekliyoruz.
Bu arada bu konunun çözümünün çokta rahat olmadığını da biliyorum. Uzman doktor temin edilmesinde zorluklar yaşanan bir ilde öğretim üyesi temin etmek, iğne ile kuyu kazmak kadar zordur.
Ancak güzel olan kolayı değil, zoru başarmaktır.

YORUMLAR