Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BARIŞ PINARI HAREKÂTI BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR! LÜKSEMBURG DIŞİŞLERİ BAKANI ASSELBORN: “AVRUPA’NIN TÜRKİYE’Yİ DURDURMAYA GÜCÜ YETMEZ”

Barış Pınarı Harekatı’nda silahlı

Barış Pınarı Harekatı’nda silahlı kuvvetlerimizin başarılarına vurgu yapan haberler gelmeğe devam ediyor. Bugüne kadar 600 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye ordusu da güneyden YPG bölgesine girmeye başladı.

TSK tarafından Suriye’nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ’a karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu askerlerince desteklenen Barış Pınarı Harekâtı devam ederken, Rasulayn ve Tel Abyad’da kontrolün sağlanmasının ardından yeni hedef Kobani ve Aynel Arap bölgesi olarak belirlendi. Bunun için Fırat’ın batısındaki Gaziantep’in Karkamış ve Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan Türk ve Milli Suriye Ordusu birlikleri yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Harekat bütün hızıyla devam ederken Türkiye’den yapay köprü malzemeleriyle TSK’nın envanterinde bulunan ve bataklık ya da suyun içerisinden tank, zırhlı araçların geçişine olanak tanıyan askeri hasır aracı, köprülü tank gibi milli araçlar bölgeye sevk edildi. Aynel Arap’ın batıdan kuşatmasında yer alacak olan tank, zırhlı birliklerle diğer araçların bölgeye intikali devam ediyor.

Karkamış Gümrük Kapısı’ndan tırların üstünde geçirilen araç ve malzemeler, Fırat Nehri’nin batısındaki güvenli bir bölgede hazır bir şekilde bekletiliyor. Hazırlıklarını tamamlayan istihkam ve hücum birlikleri, verilecek talimat üzerine harekete geçecek.

Fırat’ın üstünde oluşturulacak yapay köprüyle zırhlı araçların nehirden geçmesi sağlanacak. Fırat’ın batısından çıkacak takviye Türk ve Milli Suriye Ordusu birlikleri, önce YPG-PKK kontrolündeki Zormağar bölgesini ardından ise Aynel Arap’a kadar uzanan köyleri tek tek ele geçirerek şehrin batıdan kuşatmasında görev alacak.

Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları,  Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan Rasulayn ilçesinde terörden kurtarılan yerlerde güvenlik tedbirleri alarak, arama tarama faaliyetini sürdürüyor.

Suriye resmi medyası, Kürt güçlerinin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) varılan uzlaşmanın ardından, Suriye Ordusu güçlerinin ülkenin kuzeydoğusundaki Tel Tamer’e girdiğini bildirdi.

Rasulayn’ın 35 kilometre güneydoğusundaki Tel Tamer, batıya doğru uzanan M4 otobanının üzerindeki stratejik bir kasaba.

Bu arada üst düzey Kürt yetkili Badran Jia, Reuters’a yaptığı açıklamada Şam yönetimiyle, “askeri bir ön anlaşma” yaptıklarını ve siyasi meseleleri daha sonra ele alacaklarını söyledi.

Jia, SDG’nin, Washington’ın Türk harekâtına “yeşil ışık” yakmasından sonra bölgeyi koruma yolları bulmaya zorlandığını belirtti.

Türkiye’nin BARIŞ PINARI harekâtıyla ilgili olarak Lüksemburg’lı Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Asselborn, “Avrupa’nın Türkiye’yi durdurmaya gücü yetmez” açıklamasında bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusundaki teröristlere yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı ilk andan itibaren çoğu Avrupa ülkesi tarafından itirazlarla karşılandı. Harekatı durdurmak için elinden geleni yapan, silah satışını durdurduklarını açıklayan, YPG’li teröristlere desteğini belirten ülkelere en güzel cevapsa, Lüksemburglu bakandan geldi.

AB Dışişleri bakanları, gündem değerlendirmesi yapmak ve Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’nı masaya yatırmak için Lüksemburg’da toplandı. Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn’un Türkiye’ye ilişkin sarfettiği sözlerse Avrupa Birliği’nin yetersizliğini gözler önüne serdi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper de FoxNewstelevizyonunda Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. “Türkiye’nin kendilerini çok kötü duruma düşürdüğünü” anlatan Esper, şöyle konuştu:

“İtirazımıza rağmen şimdi Türklerin, ilk başta niyet edilen derinlikten daha da aşağıya ve batı ile doğuya doğru operasyonlarını genişleteceğini biliyoruz, ki bu da onların güvenli bölgelerini 30 kilometreden daha derin ve yaklaşık 440 kilometre genişliğe çıkaracak. Aynı zamanda SDG’nin de son 24 saat içinde Ruslar ile Suriyelilerle bir anlaşma yaptığını görüyoruz. Bu da ABD askerlerini kuzeye hareket eden Suriye-Rusya ordusu ile güneye doğru ilerleyen Türk ordusu arasında bırakıyor. Bu bizi çok kötü bir duruma düşürüyor ve askerlerimizin güvenliği benim için önceliklidir.”

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad ilçe merkezine giren SMO askerleri tarafından bölgede sevinç gösterileri gerçekleştirilirken, Minarelerden yayılan tekbir ve ezan sesleri Akçakale’den duyuldu.

Fırat Nehri’nin doğusundaki Tel Abyad ilçe merkezi dün YPG/PKK’lı teröristlerden kurtarılarak kontrol altına alınmıştı.

9 Ekim’de başlayan harekatta şu ana kadar toplam 1 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köy YPG/PKK’dan kurtarıldı.