Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

BÖLGEMİZDEKİ SENARYOLAR

Bölgemizde yaşama geçirilen senaryolar, hedef tahtasına oturtulan ülkelerde iç savaşlar yaşatıyor ve kan gölüne dönüşen bu ülkelerde milyonlarca insan ölmemek için başka ülkelere sığınmak mecburiyetinde kalıyor. Kimi ülkeleri diktatörlerden kurtararak demokrasiye kavuşturma hedefinden söz edenlerin bu konuda samimi olmadıkları tüm çıplaklığı ile aydınlığa kavuşmuştur ve bu gerçeği görmeyen kalmamış olmasına rağmen, emperyal güçlerin bu oyunlarını bozmaya yönelik bir birliktelik sağlamaya yönelik adımlar atılmamakta, “yarın sıra bana da gelebilir” olasılığı göz önünde bulundurulmamaktadır.

El altından destek görmeyen hiçbir terör örgütünün uzun süre ayakta durması mümkün değildir ve bu nedenle terörizmi lanetlemekte olan emperyal güçlerin gösterdikleri tepkide samimi oldukları söylenemez. Şüphesiz Ortadoğu üzerinde tezgahlanan oyunlarla yaşama geçirilmekte olan senaryoların asıl hedefi, bölgedeki zenginlikleri sömürmektir. “Arap Baharı” uydurmasıyla el atılan ülkelerin tümünde kardeşin kardeşi vurması sonucu binlerce insan hayatını yitirmiştir ve başka ülkelere sığınmak mecburiyetinde kalan milyonların durumu ne olacak belli değildir.

Emperyal güçlerden biri olan ve “Ülkemizin müttefiki, stratejik ortağı” diye ifade edilen ABD ile son zamanlarda çıkmaz içine girdiği belirtilen ilişkilerimizin bundan sonra nasıl şekilleneceği bilinmiyor ama kamuoyumuz, ülkemizi sinsi bir ihanetle ele geçirmeye kalkışan terör örgütünün ele başını ülkesinde barındırmaya devam ettiğinden, bu ülkeyle olan her türlü birliktelikten vazgeçilmesi gerektiği görüşü paylaşılıyor.

Zenginlikleri talan etme despotluğunun bundan böyle de devam edeceğine muhakkak gözüyle bakılıyor ve bu olasılık, bölgemizde akan kanın durmayacağı endişesini yaşatmaktadır. Senaryoların hedefi olan komşu Suriye’de yaşanan üzücü gelişmelerden en çok zarar gören ülke durumundayız ve siyasi bir çözüm üretilmediği taktirde, zarar görmeye devam edeceğiz sanırım. Zenginlikleri talan etme hırsının yaygınlaşması, tüm ülkeler için önemli bir talihsizliktir diye düşündüğümün altını çizerken, yarın yenilenecek olan  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER