Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

SIRA, TÜRK TABİPLER BİRLİĞİNDE!

Türkiye Barolar Birliğinin iğdiş edilmesinden sonra, sırada Türk Tabipler Birliği var. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörle ilişkili biri nasıl TTB’nin başına gelebiliyor? Açıkça anayasaya aykırı faaliyette bulunuyor. Çoklu baro çalışmasının bir benzerini yapacağız. Türk ve Türkiye ismini hak etmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazları derhal almalıyız” şeklinde yaptığı konuşma, bu anayasal kuruluşun da hedefte olduğunun işaretidir.

Çarşamba günü TBMM’de AKP Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan Türk Tabipler Birliğiyle ilgili olarak:  “Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Değerli arkadaşlar bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına el koyması hadisesidir. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Nasıl şifa arayacağız? Teröristten bu beklenir mi? Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere diğer meslek kuruluşlarındaki sorunlar da artık tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır.

TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça Anayasa’ya aykırı faaliyet içindedir. Her şeyden önce bu meslek kuruluşlarının yönetimi, söz konusu meslek mensuplarının tamamını temsil etmekten çok uzaktır. Çoklu Baro Sistemi’nde yapıldığı gibi aynı çalışmayı TTB ve diğer meslek odalarında da yapmak durumundayız. Cumhur İttifakı olarak da çalışmayı başarılı şekilde sürdüreceğimize inanıyorum.

Dünyanın neresinde bu şekilde hareket eden meslek kuruluşları var? Türkiye’nin artık bu ayıptan kurtulmasının vakti gelmiştir. Bu adımı atmamız lazım. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Tek tek her meslek kuruluşunda değişiklik için Meclis’imiz derhal harekete geçmelidir. Gereken hazırlıkların süratle yapılmasını istiyorum. Bunları en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Meclisimizin ilk konularından birisi bu olmalıdır. ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ ismini hak etmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazlarını derhal almalıyız” şeklinde konuştu.

Sayın Erdoğan’ın Türk Tabipler Birliğini açık bir şekilde terörle iç-içe olmakla suçlaması afaki bir konuşma olamaz. Gerçekten de TTB terörle iç-içeyse, bunun bilgilerinin ve belgelerinin olması gerekir. Devletin başında sayın Erdoğan’ın kendisi var. Devletin elindeki bilgileri ve belgeleri savcılara göndermesi gereken bizzat kendisidir.

Başında (TÜRK) kelimesi bulunan bir kuruluşu terörle iç-içe olmakla suçlamak, çok ağır bir ithamdır. Gerçekten böyle bir durum varsa, savcılar harekete geçirilmeli ve örgütün yasal olmayan faaliyetleri deşifre edilmelidir.

Hem, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ne güne duruyor! İstanbul Tabipler Odası merkezli bir operasyon başlatsın. Türkiye’nin 81 ilindeki bütün Tabipler Odası Başkanlarını tutuklatsın!!!

TAŞLAMALAR

ADİL OLMAYAN DEVLET

DEVLET DEĞİL ÇETEDİR

HEM DE EN GÜÇLÜ ÇETE

DOĞRUSU BU, BÖYLEDİR

ADALETİ İKAME

ETMEK İÇİN DEVLET VAR

EĞER ADİL DEĞİLSE

HİÇ BULUR MU İTİBAR

DEVLETLERİN DİNLERİ

ADALETTİR BİLELİM

KAYBOLAN ADALETİ

ARAYALIM-BULALIM

HAVA KADAR, SU KADAR,

GÜNEŞ KADAR GEREKLİ

ADALETSİZ YAŞANMAZ

ADALET EN SEVGİLİ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER