Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1994 YILINDA BAYRAKTEPE KÖYÜNDE HUNHARCA KATLEDİLEN 11 VATANDAŞIMIZ UNUTULMADI

İlimiz Bayraktepe köyünde 17

İlimiz Bayraktepe köyünde 17 Kasım 1994 yılında terör örgütü  PKK mensupları tarafından hunharca kurşuna dizilen biri bebek, ikisi çocuk, ikisi kadın olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği katliam unutulmadı.

Bayraktepe Köyü Şehitliğinde düzenlenen törende konuşan  ilimiz Vali Yardımcılarından Bünyamin Kuş, şehitlerin varlığını bu ülkenin teminatı olarak gördüklerini söyledi. Türkiye’nin, söz konusu bayrak ve vatan olduğunda her şeyi bir kenara bırakarak şehit olmaya hazır insanlarla dolu olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Kuş, “7’sinden 70’ine Kurtuluş Savaşından bugüne kadar vatan, bayrak ve millet için her zaman şehit olan insanlarla karşı karşıya kalmışızdır. Yeryüzünde bu ulvi değerler için savaşan başka bir millet olmasa gerek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kuş; “Türkiye üzerine oynanan oyunlar var ve Ülkemiz ciddi mücadeleler vermektedir. Asil ve vatansever Türk insanı bu tür saldırılara hiçbir zaman geçit vermeyecektir. Allah’ın izni ve inayeti, sizin ve bizim gayretimizle  Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği yerin çok üstünde bir noktaya sırf bu şehitlerin varlığı sebebiyle ulaşacaktır ve ben buna yürekten inanıyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum dedi.”

Katliamda annesini kaybeden Bayraktepe Köy muhtarı Abdurrezak Özbey, bölgede yaşayan vatandaşlar olarak katledilenleri unutmamak adına bir tören gerçekleştirdiklerini belirterek, terör örgütü  PKK’nın karanlık yüzünü çok iyi bildiklerini ifade etti.

Özbey, “Bu toprakların gerçek sahipleri olarak onların gece gibi karanlık olan yüzlerini çok iyi biliyoruz” dedi. Vali Yardımcısı  Yunus Koç ve vatandaşların katıldığı tören, yapılan dualar ile sona erdi.