Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

SEÇİM YASALARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAKSA!!!

Seçim yasalarında değişiklikler yapılması konusunda çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. Türkiye’de, hemen hiçbir ülkede olmadığı kadar yüksek bir seçim barajı uygulanmaktadır. Seçim yasalarında değişiklik yapılacaksa, öncelikle barajın düşürülmesi, hatta sıfırlanması esas olmalıdır.

Hiçbir Avrupa ülkesinde yüzde 10’luk bir seçim barajı yoktur. Hatta bırakın yüzde 10’luk barajı, yüzde 5 oranında bile seçim barajı bulunmamaktadır. Rusya’da yüzde 7 olan baraj, yüzde 5’e indirildi. Avrupa’nın 21 ülkesinde ise baraj bile yok. Yani baraj SIFIR! Avrupa ülkelerden Almanya, Polonya ve Ukranya’da yüzde 5, İtalya’da yüzde 4, İspanya’da yüzde 3 seçim barajı uygulanmaktadır. Fransa’da ise seçim barajı SIFIR…

Seçim yasalarını değiştirmek için çalışmalar yaptığı belirtilen CUMHUR İTTİFAKI, elbette Türkiye’ye gerçek anlamda bir demokrasinin nasıl tesis edileceği açısından değil, kendilerinin milletvekili sayılarını nasıl arttıracakları hesabı peşindedirler. Bunun için de (DARALTILMIŞ BÖLGE SİSTEMİ) adı altında bir seçim sistemi getirmeyi amaçlıyorlar. Bu sistem, seçim bölge sayısını büyük ölçüde arttıracak, kıl payı bir artışla partilerin lehlerine veya aleyhlerine sonuçlar doğuracaktır.

Tabii, bugünkü ortama göre bu hesaplar içinde olan CUMHUR İTTİFAKININ ördüğü çorabın gün gelip de kendi başlarına dolanmayacağının bir garantisi yok. Onlar, daha çok milletvekili kazanmak için sistemde değişiklik yaparlarken, bir bakmışsınız, getirdikleri sistem, MİLLET İTTİFAKININ LEHİNE SONUÇLANMIŞTIR.

Bunun için diyoruz ki, seçim yasaları gerçekten değiştirilmek isteniyorsa, Türkiye demokrasisi açısından en uygun sistem getirilsin. Kazanan Türkiye, kazanan Türk Milleti, kazanan demokrasi olsun…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER