Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baykan İlçemizde ”Orman Benim” Kampanyası Düzenledi 

Baykan ilçemizde orman yangınlarıyla mücadele için ” ORMAN BENİM ” kampanyası düzenlendi

Baykan ilçemizde orman yangınlarıyla

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ” Orman Benim ’’ kampanyası, 3 Mayıs’ta saat:10:00’da  81 ilde eş zamanlı olarak başlayan etkinliğe Siirt Vali Yardımcısı Sayın Şeyma Aktaş SEMİZ başta olmak üzere, Baykan İlçe Kaymakamı  Emin Bağlı,Siirt İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Jandarma Albay Seydi SALMAN , Baykan Belediye Başkanı Ekrem ERDEM ,  Siirt İl Orman İşletme Müdürü Hüseyin YAVLAV , Baykan Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Semih SEVİNÇ ,  Baykan İlçe Emniyet Amiri Engin DUMLU ,   Kurum Müdürlerimiz ,  vatandaşlar ve öğrenciler ile birlikte Veysel Karani  ormanını  temizleyerek , kampanyaya destek oldular.

Etkinlikte Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, orman yangınlarının sayısını azaltmak ve temiz orman hassasiyetini oluşturmak amacıyla tüm Türkiye’de ” Orman Benim ’’ kampanyası düzenlendi.

Kampanya ile başta insan faaliyetlerinin yoğun olduğu ormanlardan geçen yolların kenarları olmak üzere, ormanlardaki çöpler ve yangına sebep olabilecek maddeler temizlendi. Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Emin Bağlı  ; “Yaz dönemleri geldiğinde yüreğimiz ağzımızda oluyor. Çünkü hem oksijen kaynağımız hem toprağımızın yenileyen, ülkemizin doğal güzelliğini sağlayan, su kaynaklarını koruyan, hem de iklim dengesini koruyan orman varlığımız maalesef ciddi bir orman yangını tehdidi altında kalabiliyor. Bu yangın alarmlarının en aza indirilmesi için kampanyamıza bizlerde gönülden destek olduk .  Dolayısıyla başta Tarım Orman Bakanlığımız olmak üzere tüm kurum kurmuşlarımız, illerdeki Orman Bölge Müdürlüğü’nüz ve diğer kurumlarımızın tamamı orman yangınlarıyla ilgili sürekli yeni yöntemler, yeni çalışmalar yürütüyorlar ” dedi. Akabinde program sona erdi.