Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

KORONAVİRÜS, İLAHİ BİR CEZA MI!

KORONAVİRÜS denilen musibet zihinlere YÜCE ALLAH’IN (CELLE CELELÜHÜ) âsi kavimleri helâk etmesi durumlarını çağrıştırıyor. Tarih içinde nice güçlü kavimler isyanları ve özellikle adaletten sapmaları sebebiyle çeşitli afetlerle helâk edilmişlerdir. Hazret-i Nuh, Hazret-i Hud, Hazret-i Salih,  Hazret-i İbrahim, Hazret-i Lut, Hazret-i Şuayb ve Hazret-i Musa’nın dönemlerinde meydana gelen ilahi felaketler, gerçekten ibret vericidir.

Hazret-i Nuh’an âsi kavmi, tufanla helak olmuştur. Hazret-i Nuh’un kavminin Irak topraklarında yaşadığı bilinir. Hz. Nuh kavmini Allah iman etmeye çağırmıştır. Fakat her defasında Hz. Nuh’a inanmıyor. Her türlü sapkınlığı yapıyorlardı. Buna rağmen Hz. Nuh elinde gelen her şeyi yapıyordu. Yılmadan anlatmaya çalışıyordu. Çare yoktu. İnanmıyorlardı. Allah, Hz. Nuh’a bir gemi yapması istedi ve bu gemiye müminler ile her cins hayvandan bir çift almasını söylemişti. Böylece sular yükseldiğinde Nuh ve gemisinde müminler kurtulmuş geride kalan kavmi ise helak olmuşlardır.

Hazret-i Hud’un kavmi olan Âd ise uğultulu ve dondurucu şiddetli bir rüzgârla helâk edilmiştir. Yemen bölgesinde yaşadığı söylenen Âd kavmine Yüce Allah peygamber olarak Hud (a.s.)’ı göndermiştir. Ad kavmi, birçok nimetlere nail olmuş, görkemli binalar inşa etmişlerdi. Şirk ve küfürde ısrar eden kavme Hud (a.s.), mucizeler göstermiş ve onları Allah’ın birliğine inanmaya çağırmıştır. Ancak ona kulak vermemeleri ve şirkte devam etmeleri sebebiyle şiddetli bir rüzgâr ile helak olmuşlardır.

Hazret-i Salih’in Semud kavmi de korkunç bir uğultulu ve ses ile helak edildi. Hicaz ve Suriye arasında kalan Hicr bölgesinde vadil kura denilen yerde yaşa Ad halkından Hz. Hud’un elçiliğini kabul eden ve bu şekilde Allah’ın gazabından kurtularak hayatta kalanlardan olan Semud’dan almaktadır. Allah bu kavme Hz. Salih’i göndermiştir. Hz. Salih bu kavme Allah’ı anlatıyordu. Fakat inanmıyorlardı. Birde üstüne dalga geçip gülüyorlardı. Daha sonra dalga geçer gibi bir mucize göster mesela bir deve getir inanalım deyince Hz. Salih Allah’a Dua etmiş. İmtihan için bu deve gelmiş. Fakat bunlar yine de inanmayıp imtihan için gönderilen deveyi de öldürdüler. Allah onları helak etti.

Hazret-i Lut’un Kavmi ise eşcinsel bir kavim olmalarından dolayı helak edildiler.

Eyke halkı, yedi gün süren şiddetli bir sıcak arkasından üzerlerine bir buluttan yağan ateş yağmuru ile yok oldular.

Medyen halkı da bir azabın gürültüsü ile bir yer sarsıntısı sonucu helâk oldu.

Hazret-i İbrahim’in kabilesi Keldani ve başlarındaki Nemrud ise üzerine toz hâlinde indirilen sivrisinek sürüleri ile kanları emilerek kurumuş hale getirildiler. Nemrûd’un burnundan girerek beynine geçen bir sinek Nemrud’a yetti. Mağrûr Nemrûd, ağrısından dolayı durmadan başına tokmak vurdurdu. Nihâyet, hızla gelen bir tokmakla başı parçalandı.

Firavun’un ve Ordusunun helak edilmesi: Vahiy ile Hz. Musa’nın Filistin’e hicret etmesi emredilince Firavun ve ordusu da peşlerine takıldı. Kızıl denize gelince tekrar bir vahiy ile geçmeleri söylendi. Deniz onlara yol oldu. Firavun ve ordusu da onları takip etti. Deniz ortasında bir araya gelip Firavun ve ordusuna mezar oldu.

Yemen topraklarında yaşadığı söylenen Sebe kavmi kavmi çok verimli topraklarda yaşıyorlardı. Burada medeniyeti geliştirip ileri düzeye taşıdılar. Allah’a inanıyor. Allah’ın verdiği nimetlere şükrediyorlardı. Gel zaman git zaman bu kavim sapıtıp Allah’a inanmamaya başladı. Gönderdiği peygambere iman etmediler. Allah büyük bir sel ile bu kavmi helak etmiştir.

Ashab-ı fil ise Komutanlığını Habeşistan’ın Yemen valisi Ebrehe’nin yaptığı ve Kâbe’yi yıkmak niyetiyle harekete geçip de, Mekke yakınında Cenâb-ı Hakk’ın gönderdiği bir kuş sürüsünün (EBABİL) attığı taşlarla helâk olan ordudur. Peygamberimizin dedesi Hz. Abdülmütalip’e gelip bizi Kabe’yi yıkacağız önümüze çıkarsınız sizi de öldüreceğiz demişler. Peygamberimizin dedesi orası Allah’ın evi elbet Allah evini korur. Demiştir. Ebrehe dalga geçerek ben yıkıyorum Allah gelip evini korusun demiş. Ebrehe ordusu ve filleri içeri girmeden Allah ebabil kuşlarını gönderdi. Her kuşun ağzında küçük taşlar vardı. Bu taşları kimin üzerine orası yanıp yok oluyordu.  Kur’an-ı Kerim’de Fil Suresinde anlatılan bu olay Ordu’da bulunan fillerden dolayı “Fil Vakası” olarak adlandırılmıştır.

Görüldüğü gibi, tarih içinde âsi kavimlerin helâk edilmesi Allah’ın indinde gayet kolaydır. Dileriz ki,  KORONAVİRÜS DE bu ilahi cezalardan biri olmasın!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER