Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OH NE ALÂ MEMLEKET!

24 Haziran baskın seçimleri

24 Haziran baskın seçimleri sebebiyle  verilen seçim rüşvetleri arasında Yurt dışına  kaçırılmış olan paraların geri getirilmesi ve imar affıyla ilgili konular da yer almakta. Uyanık vatandaşlarımız, zaten böyle şeylerin olacağını (hele seçimler sırasında) bildikleri için önce ne şekilde kazandıkları belli olmayan paralarını yurt dışına çıkarıyorlar, sonra da ç çıkarılan yasalardan yararlanarak tekrar Türkiye’ye geri getiriyorlar.

Yine uyanık vatandaşlarımız, nasıl olsa af çıkacak diyerek imar yasalarına aykırı inşaatlarını bir şekilde sürdürürlerken,  gerçekten de bir bakıyorsunuz af çıkmıştır. Af çıkacağını bilen bu keramet ehli vatandaşlarımızı kutlamamız gerek.

24 Haziran seçimlerine gidilen bir ortamda “VARLIK BARIŞI” adı altında bir düzenleme getiriliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal konuyla ilgili olarak “Vatandaşlarımızdan yurtdışında para altın döviz gibi yatırımları olan vatandaşlarımız 11. ayın sonuna kadar Türkiye’ye getirirlerse, bankalara ve aracı kurumlara bu varlıkları bildirirlerse Türkiye içerisinde diledikleri gibi tasarruf edecekler. Yurtdışında olan dövizini işletmesine koymak isteyen vatandaşlarımız da bunu yapabilecek. Yüzde 3’ü oranında vergi tahsil edeceğiz. Bu varlığı getirip işletmesine koyduğu surette herhangi bir vergi tahsili yapılmayacak. Yurtdışında getirdiği varlığı işletmesinden istediği zaman çekebilecek. İşletmenin yurtdışından kullandığı kredi var ve aynı zamanda yurtdışında da varlığı var, ‘Yurtdışındaki bu varlıklarımı işletmemin yurtdışında olan borçlarının ödemesinde kullanayım’ derse buna da imkan sağlıyoruz. İkinci düzenleme yurtiçi varlıkların işletmeye dahil edilmesi… Taşınmazlar var, altınlar, nakitler var. Müracaat edecek vatandaşlar bu varlıkları işletmeye dahil etme beyanında bulunacaklar, aynı şekilde yüzde 3 oranında vergi ödeyecekler ve bu varlıkları işletmelerine dahil etme dahilinde hiçbir vergi incelemesine dahil olmayacaklar. İsterlerse daha sonra işletmelerinden de çekebilecekler.

Varlık Barışı düzenlemesinde şöyle bir kural getiriyoruz; bu düzenlemeden yararlanmak istiyorsanız yüzde 3’lük vergiyi ödemek zorundasınız”  buyurmuşlar.

Ne güzel değil mi. Önce nasıl kazanıldığı belli olmayan dövizini, altınını, Türk Lirasını bir şekilde yurt dışına çıkar, sonra yüzde 3 vergi(!) vererek, (NEREDEN BULDUN) sorusuna muhatap olmadan geri getir.

Bir de seçim rüşvetleri arasında ön görülen imar affı var. İmar barışı adı altında 13 milyona yakın ruhsatsız yapılara ruhsat verilecek. Bu yapılaşmalar arasında sit alanları, orman alanları içinde olanlar bulunmakta.

İnsanlarımız gerçekten uyanık. Nasıl olsa af çıkacak biliyorlar. Önce paralarını yurt dışına kaçırıyor, ruhsatsız inşaatlar kuruyorlar. Sonra az bir ceza(!) karşılığı, gayri meşru paralarını ve inşaatlarını meşrulaştırıyorlar.

OH! NE ALÂ MEMLEKET!