Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HDP’DEN HAYALİ SEÇMENLERE EV ZİYARETİ

HDP Siirt İl Başkanlığında

HDP Siirt İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında, hatalı seçmen kayıtlarını tespit ettiklerini belirten Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, bu seçimin birilerinin beka seçimi olmayacağını belirterek, koalisyonun bu ülkenin başına bela olmasından kurtaracağız dedi. Beştaş; “İnsanların kayıtları silindi, seçmenler kendi çabaları ile bu sorunu aştılar. Boş binalara seçmen kayıtları var bunun takipçisi olacağız” dedi.

Beştaş, vakıfların boş dairelerinde 232 seçmen bulunduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız gitti ve binaların boş olduğunu tespit etti. Boş binalara yaptığımız itirazlar sonrası Belçim Vadi evlerine pencerelere sanki birileri varmış gibi perdeler asıldı. Her şey ortada ve şeffaftır ama bunlara rağmen itirazlarımız kabul edilmedi. Birileri gibi yalan konuşmuyoruz belgeler ile ortaya çıkardık. Talimatlar ile itirazlarımız kabul edilmedi” dedi.

Basın toplantısının ardından Beştaş gazeteciler ile boş olup yüzlerce seçmenin kayıtlı olduğu iddia edilen adresleri gezdi. 232 seçmen kaydının yapıldığı Yenimahalle 1580 sokak No 45 A/blok Belçim Evleri’ne giden Beştaş ve gazeteciler, henüz oturuma açılmayan boş daireleri gezdi. Evlerde birilerinin oturduğu yönünde izlemim vermek amacıyla takılan perdeler yerinde gösterildi. Seçmen kayıt listelerini gazetecilere gösteren Beştaş, her şeyin apaçık ortada olduğunu söyledi.

Basın Toplantısına HDP Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Sıddık Taş ile HDP İl Eş Başkanı Serdar Batur Katıldı.