Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

MİLLİ İRADE HIRSIZLARI!

 (MİLLİ İRADE HIRSIZLARI) deyimine açıklık getirelim. Seçimler, milli iradenin tecelli ettiği ortamlardır. Bu bakımdan, seçimlere hile karıştırmak, MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞININ DİK ÂLÂSIDIR. Seçmenlerin iradesine doğrudan veya dolaylı yapılan her müdahale (MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI) dır.

Milli irade hırsızlığı, bütün hırsızlıkların, yolsuzlukların ANASIDIR, diyebiliriz. Milli irade hırsızlığı olmazsa, adi hırsızlıkların oranı yüzde doksan düşer. Hırsızlık derken, akıllara sadece vatandaşların ceplerinden,  iş yerlerinden, evlerinden para ve kıymetli eşya araklamak gelmesin. Bu gibi adi hırsızlıklar, Milli irade hırsızlarının çaldıkları yanında devede kulak hükmünde bile olmazlar.

Bir ülkede yolsuzluklar, vurgunlar, talanlar varsa, kökeni araştırıldığında ucunun milli irade hırsızlarına dayandığı görülecektir. Milli iradeyi çalan, kendisine bu imkânı sağlayanların yolsuzluklarına, vurgunlarına, talanlarına göz yummak durumundadır. Zaman-zaman seçimlerde külliyetli miktarda paraların döndüğü haberlerini duyarız. Elbette, böyle durumları kanıtlamanın imkânı yoktur, varsa da mahduttur.

Hiç kimse, birileri seçimi kazansınlar diye bol keseden harcamalar yapmaz. Yapıyorsa, bir beklentisi var demektir. Bulunduğumuz seçim atmosferinde CHP ile ilgili geçmişe yönelik bir iddia ortaya atıldı. Gerçi, iddianın mesnetsiz olduğu anlaşıldı ama, bu gibi dolapların dönmeyeceği anlamına gelmez.

Seçmenlerin iradesi dışında, hile ile seçim kazanan kişi MİLLİ İRADE HIRSIZIDIR. O’na destek olan kişiler, kurumlar varsa, onlar da yardım ve yatakçılık suçu işliyorlar demektir. Bırakalım, vatandaşlar kendi istediklerini seçsinler. Kimse, kimseye gebe kalmasın.

Mevki ve makam sahipleri de, kendilerini belli bir siyasi görüşün kazanması konusunda görevli gibi hissetmesinler. Milletin iradesine saygılı olsunlar. MİLLİ İRADE HIRSIZLARINA GEÇİT VERMESİNLER…

TAŞLAMA

ZAM YAĞMURU BAŞLADI

SIRIL-SIKLAM OLMUŞUZ

KOLAY-KOLAY KURUMAZ

BİL Kİ BUDUR KORKUMUZ

 

HELE FAKİRLER İÇİN

ZAM, ZULÜMDÜR BİLİNİZ

EMEKLİYE, MEMURA

SÖYLEYİN NE VERDİNİZ

 

ZAM, ZULÜM VE İŞKENCE

BU DÜZENİN İŞİDİR

BUNU BİLEN AZ AMMA

BİLEN AKİL KİŞİDİR

 

VATANDAŞ KUZU GİBİ

SEYRETMEKTE ZAMLARI

BÖYLE VATANDAŞLARA

BİNDİRİRLER BUNLARI

 

BU DEVLETE SADAKAT

İLE HİZMET EDENİN

HALİ PÜRMELALİNİ

GÖRÜN DE İNSAF EDİN

 

SÜRÜM, SÜRÜM SÜRÜNÜR

DEVLETE HİZMET EDEN

EMEKLİLERİN HALİ

YÜREK YAKAR GERÇEKTEN

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER