Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

BU RAMAZAN’DA RİYAKÂRLIK TAVAN YAPACAK!

Mübarek Ramazan-ı Şerifi idrak edeceğiz ya.  Özellikle iktidarın bu durumdan epey keyiflendiği muhakkak. 31 Mart günü yerel seçim var. Yani Ramazan ayının sondan onuncu gününde. Göreceksiniz, riyakârlık nasıl tavan yapacak. İftar yemekleri, iftar paketleri gırla gidecek. İftar çadırları, seçim çadırlarına dönüştürülecek. Ekonomik sorunlarda pili biten iktidarın Ramazan-ı şerife sığınması camilerde teravih namazları çıkışı demeçler verilmesi, mevlid-i şerifler okutulması, hiç de hayret verici olmasın. Bu Ramazan ayında riyakârlığın tavan yapacağı muhakkak.

(Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur) deyiminde olduğu gibi, söylemlerinde hiç de samimi olmadığı  ortaya çıkan AKP’nin 23 yıldır devam eden iktidarında duyduklarımız  hep aynı nakaratlardır: (Ya Allah, Bisimllah, Allah-u Ekber), (Başörtülü Bacım!), (Hicaza yedi defa giden hacım!), (Ayasofya’yı ibadete açtık), (Okulları imamhatipleştirdik), (Şehitlerin ruhlarına hatimler indirdik), (Cuma namazlarını selamlığa çevirdik) söylemleri ve daha neler neler!

Bütün bunlar iyi de, asıl olan ADALET, LİYAKAT, EŞİTLİK, KARDEŞLİK NEREDE! Adamlar (ALLAH) derken, (deveyi hamuduyla götürüyorlar!) Vatandaşlar işsiz, aç perişanken (ALLAH- MUHAMMED) diyenlere 3-5 yüksek maaş veriliyor. Yandaşlara rant sağlamak, zirve yapmış! İhalelerin birilerine kotarılması için, yasa yüz küsür defa değiştirilmiş. Yeşil alanlar talan edilerek imara açılmış! Hazine arazileri parsel-parsel dağıtılmış! Konuşan, yazan akademisyenler, yazarlar, gazeteciler susturulmuş, sindirilmmiş, susmayanlar, sinmeyenler cezaevlerini boylamış. Yandaşlar her konuda kayırılırken, muhalif olanlar terörist ilan edilmiş! Yürütme, yargı, yasama tek elde toplanmış! Bütün bunların islamiyette yeri var mı! Onlar, bu iş için kılıf da uydurmuşlar: (Şeriatla idare edilmeyen devletlerin, toplumların mallarının, mülklerinin talanı helaldir!) fetvasını veriyorlar! El altından, (HİLAFETİ DE, ŞERİATI GERİ GETİRECEĞİZ) diyenler var!

İslamiyetin özünün ADALET olduğunu unutanlar, şeriatı, hilafeti getirseler ne yazar! Bunların getirecekleri olsa-olsa KARAKUŞİ gibi Kadı’lar ve YEZİT gibi HALİFLER olur!

Gerçekten de, bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak ALLAH ADIYLA KANDIRILMAKTAN BIKTIK USANDIK! BİZ YİNE DE BEDDUA ETMEK YERİNE (ALLAH ISLAH ETSİN) DİYELİM! Ramazan-ı şerifi nasıl istismar edecekler, bekleyelim, hep birlikte görelim.

ANEKDOT

Arslan, kurt ve tilki arkadaş olmuş, avlanmaya çıkmışlardı. Akşama doğru bir yaban öküzü, bir dağ keçisi, bir de semiz tavşan yakaladılar. Avlarını sürükleyerek ormana getirince arslan, kurda dönüp:

Bunları, aramızda adaletle taksim et bakalım! diye emir verir.

Kurt:

-Padişahım, yaban öküzü en büyük av olduğu için size layıktır. Keçi orta boyda, orta irilikte, o da benim olsun. Tilki de tavşanı alsın deyince, Arslan hiddetlenerek:

-Sen kim oluyorsun da ben varken pay istiyorsun? diye kükrer ve  bir pençe ile kurdu yere yıkıp parçaladıktan sonra tilkiye dönerek söyler:

-Haydi, avlarımızı bir de sen paylaştır!

Tilki yüreğini dolduran korkuyu gizlemeye çalışarak:

-Aman efendimiz, pay etmekte neymiş? Bu semiz öküz sizin kuşluk yemeğinizdir, keçiyi gün ortasında yer, akşama doğru da tavşanla kendinize ziyafet çekersiniz! diye cevap verir.

Tilkinin paylaşımını beğen arslan, sorar:

-Böyle güzel pay etmeyi kimden öğrendin?

Tilki başını çevirip yerde yatan kurdu göstererek:

-Padişahım, tabi şurda yatan kurdun halinden!

TAŞLAMA

İLK TERAVİH, İLK SAHUR

RABBİN HUZURUNDA DUR

SAHUR VAKTİNDE DUA

ELBETTE MAKBUL OLUR

 

AÇ İNSANIN HALİNDEN

ANLA GEREK ORUÇKEN

EY HAYATI BOYUNCA

YOKSULLUK NE BİLMEYEN

 

ELİNE DE BELİNE DE

ORUÇ TUTTUR DİLİNE DE

AÇ, SUSUZ KALMAK DEĞİL

NAZAR EYLE FAKİRE DE

 

RAMAZAN BİR GANİMET

KADRİNİ BİL DİKKATET

BİN AYDAN DA HAYIRLI

“KADİR” İÇİNDE ELBET

 

DAVULLAR ÇALAR DAN-DAN

HAB-I GAFLETTEN UYAN

SAHUR VAKTİNDE DİLE

HER NE DİLERSEN HAK’TAN

 

VER FİTREYİ, ZEKÂTI,

FAKİRE OLMA KATI

BİL Kİ VERMEKLE OLUR,

ORUCUN HASILATI

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER