Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

POLİS TEŞKİLÂTININ YILDÖNÜMÜ VE KAPATILAN OKULUMUZ!

Polis teşkilâtının kuruluşunun 175. yıldönümünde akla ilk gelen elbette kapatılan Siirt Meslek Yüksek Okulu’dur.   İlimizde 15.05.2006 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Polis Meslek Yüksek Okulunun kurulması kararlaştırılmış ve bu karar 02.06.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

O günlerde İlimizde kurulacağı haberi büyük sevinç uyandıran Polis Meslek Eğitim Merkezi için 2. Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılmak amacıyla İMKB tarafından yaptırılarak devlete hibe edilen, ancak ihtiyaç bulunmadığı için faaliyete geçirilmeyen 9908 m² kapalı, 8092 m² açık olmak üzere toplam 18.000 m² kullanım alanından oluşan yeni okul bina ve tesisleri ile karşılanmasına karar verilmiş, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan bir protokolle bahse konu yer Siirt Polis Meslek Yüksek Okuluna tahsis edilmişti.

Maalesef, FETÖ’CÜLERİN başarısız darbe girişimleri sonrasında, Türkiye genelinde kapatılan birçok Polis Meslek Yüksek Okulu yanında Siirt PMYO da kapatıldı ve İlimizin ekonomisine büyük katkısı olan bir yüksekokuldan mahrum bırakıldık.

Gerçek amaçları Atatürk’ün ilkele ve inkılaplarına bağlı, Devletin bir bütün olmasını amaç edinen, Türk milletinin manevi değerlerini taşıyan, aktaran ve ahlakını sürdüren, Türk olmanın önemine binaen şeref ve namusa önem veren, koruyan, toplum için yararlı çalışmalar yapan, aile ve millet sevgisi taşıyan, Polislik mesleğini yücelten, Anayasaya sahip çıkan, meslek etik ve ahlakına sahip olan, bedenini ve aklını bir bütün olarak kullanan, Polislik mesleğini kanuna uygun olarak yapan, her konuda sorumluluk alan kişiler yetiştirmek  olan Polis Yüksek Okullarına FETÖ VİRÜSÜNÜN bulaştığının anlaşılmasından sonra kapatılan PMYO cümlesinden olarak Siirt’teki okula da kilit vuruldu. Kapatılan okulumuzun yeniden açılması konusunda maalesef hiçbir çalışma yapılmadı. Siyaset erbabımız yüksekokulumuzun kapatılmasına adeta seyirci kaldı. Yeniden açılması için en ufak bir çaba, en ufak bir gayret göstermedi.

Oysa Siirt gibi ekonomik alanda geri kalmış İllerin kalkınması için yatılı bölge okullarının kurulması, askeri birliklerin sayısal olarak arttırılması gerekir. Kim aksini iddia ederse etsin, Siirt’in sanayi ile kalkınmasını beklemek fantaziden ibarettir. Siirt’in zenginleri bile doğup, büyüdükleri, ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri İllerine yatırım yapmazlarken çıkmaz sokak konumunda bir ile kim gelsin de yatırım yapsın!

Kapatılan Siirt Polis Meslek Yüksek Okulunun yeniden açılması konusunu dert edinecek birileri çıkmayacak mı dersiniz!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER