Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siirt Milletvekili Mervan Gül’den Önemli Açıklamalar

Yaklaşık 20 yıl sonra

Yaklaşık 20 yıl sonra tekrar Siirt Milletvekili olarak parlamentoya giren Mervan Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk demecini verdi.

Allah’tan kendisine hayırlı hizmetler nasip etmesini dileyen Gül, Siirt’i ve sorunlarını iyi bildiğini belirterek, yol haritasını çizdi.

Allah’u Teala bizleri başta Siirt halkımıza genelde de Türkiye’mize karşı utandırmasın diyen Gül: Allah bizleri özellikle Siirt’imize hayırlı hizmetler yapmaya vesile kılsın inşallah. Bildiğiniz gibi biz Siirt’i biliyoruz, Siirt’i tanıyoruz ve Siirt’in sorunlarını biliyoruz. Allah nasip ederse, bir kere başlatılan hizmetlerin her zaman için takipçisi olacağız. İnşallah başlatılan hizmetlerin bitmesi için elimizden gelen ne varsa üzerimize düşeni yapacağız. Diğer taraftan Siirt için gerekli olan ne hizmet varsa imkanlar dahilinde onları da yapmaya çalışacağız. Şimdiden tekrar Allah’u Teala bizi Siirt’e karşı ülkemize karşı utandırmasın, hayırlı hizmetler yapmaya vesile kılsın” dedi.

Gül, önüne hedefler koyduğunu ve bu hedefleri gerçekleştirerek Siirt’i sorunları çözülmüş daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi amaçladığını söyledi.

İlk hedefinin organize sanayi bölgesi olduğunu ifade eden Gül: “Önümüze koyduğumuz hedeflerden bir tanesi bildiğiniz gibi Organize Sanayi Bölgesidir. Organize Sanayi belirli bir aşamaya geldi, şu anda onun takipçisiyiz. Bir an evvel Organize Sanayi’nin büyütülmesi için gerekli çalışmaları yaparak mevcut olan işadamı kardeşlerimize teslim edip, istihdamı sağlamak için orada gerekli çalışmaları yapıp ve özellikle Siirt’te bulunan genç kardeşlerimize iş imkanı sağlamaktır. Diğer bir önemli husus, bildiğiniz gibi yarım kalan yollardır. O yolların bir an evvel bitirilmesi ve en önemlilerden bir tanesi de ve özellikle bize sorulan, Siirt-Kurtalan yolunun bitirilmesi, diğer taraftan Siirt-Pervari yolu, ayrıca Çatak yolu, bizim üzerinde özellikle ulaşım olarak durduğumuz, bildiğiniz gibi Ilısu barajı yapıldıktan sonra, Cizre ile olan Dargeçit’e olan bağlantı tamamen kesildi. Orada hem köprü hem viyadüklerin ve yolların bir an evvel yapılması ve Siirt-Habur bağlantısının açılması, özellikle Bağgöze yerleşim yerindeki insanların ulaşım sorununun da bir an evvel bitirilmesi için çalışmalar yapmaktır” dedi.

Akif ÖZALP