Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

TURİZME, KORONAVİRÜS DARBESİ!

15-22 Nisan tarihleri arası günler TURİZM HAFTASI olarak kutlanır. Türkiye, harika doğası ve tarihi zenginlikleri açısından turizm potansiyeli zengin ülkeler arasında sayılır. Türkiye’nin turizm gelirinin son yıllarda 40 milyar dolara kadar yükseldiği bilinen gerçeklerdendir. Ancak, KORONAVİRÜS BELASININ vurduğu sektörlerden birinin de TURİZM olduğu bir gerçektir. Tabii, sadece Türkiye’yi değil, turizm açısından zengin potansiyele sahip tüm ülkeler aynı durumdadır.

Bugünlerde doluluk oranları yüzde yüze varması gereken turistik yörelerdeki oteller, tesisler, lokantalar, konaklama yerleri bomboş. Adeta in-cin top oynuyor. Turizm sektörünün ülke ekonomisine zararı milyar dolarlarla ifade edilirken, yol açtığı işsizlik oranının da hayli yüksek olduğu bilinen gerçeklerdendir.

Turizm için (Altın yumurtlayan tavuk) denilmesi boşuna değildir. Maalesef, Koronavirüs belâsı, ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞUN DA KESİLMİŞ OLMASI SONUCUNU DOĞURMUŞTUR.

Koronavirüs epidemisi, bütün dünya devletlerinin ekonomisini alt-üst ederken, bu yıl 15-22 Nisan günleri arasında yapılması daha önceden plânlanan bütün etkinlikleri sıfırlamıştır. Ne Türkiye’ye başka ülkelerden gelen, ne de gidenler olacak. Bu yılın Turizm haftası KORONAVİRÜS HAFTASI olarak kayıtlara geçecek.

Görünmeyen bir düşmandan, insanlığın düştüğü zaafa bakar mısınız. Atom bombasından bile tehlikeli bu virüsün 10 milyon insana bulaşması halinde toplam ağırlığının 5 gram olacağı belirtilmekte.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER