Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

MEN DAKKA DUKKA!

(Men Dakka Dukka) şeklinde söylenen güzel bir deyimimiz vardır. (Eden Bulur) veya (Sana vurana, sen de vur) olarak açıklanabilecek bu Arapça deyim, bizde de yaygın bir şekilde kullanılır.

Sözü ABD’nin densizliğine getirelim. Bilindiği gibi bu emperyalist ülke, silah gücüne güvenerek, ülkelere ambargolar koymayı, müeyyideler uygulamayı itiyat haline getirmiştir. ABD’nin Türkiye açısından son densizliği İçişleri ve Adalet Bakanlarımıza müeyyideler uygulanacağını açıklaması olmuştur.

Türkiye’nin, tehditlere pabuç bırakacak tıynette bir devlet olmadığını hala idrak edememiş olan ABD’nin bu tutumuna (MEN DAKKA DUKKA) kuralını işleterek, biz de onların Adalet ve İçişleri Bakanlarına aynı müeyyideleri uygulayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dün akşama kadar sabrettik. Talimatı veriyorum. Amerika’nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının mal varlıklarını donduracağız” demesi, MEN DAKKA DUKKA deyiminin hayatiyete geçirilmesi demektir.  Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AKP Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Erdoğan yaşanan papaz Brunson krizine vurgu yaparak  ABD’nin yaptırım kararına tepki gösterdi ve   mütekabiliyet esası gereği aldıkları kararı kürsüden paylaştı.

“ABD’nin İzmir’deki papazla ilgili attığı adım stratejik ortağa yakışmayacak bir adımdır, Amerika ciddi bir saygısızlık yapmıştır. Benim kalkıp İçişleri Bakanımı, Adalet Bakanımı, Brunson ile ilgili olarak, ‘onu yakından takip etti, ona şöyle yaptılar, böyle yaptılar’ demek suretiyle Amerika’daki mal varlıklarına el koyuyoruz mantığı, mantık değildir. Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika’nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını donduracağız, varsa. Siz bunu yaparsanız, biz de bunu yaparız. Sn. Trump’a bunları söyledim. Türkiye ile bu alanda bu şekilde bir yaklaşım doğru değildir. Eğer samimi hareket edeceksek, gerçekten stratejik bir ortaksak ortaklığımızın gereğini yapalım. Türkiye bu yaklaşımla terbiye edilemez. Bu sadece evangelist ve siyonist bir yaklaşımdır. Sn. Trump burada çok büyük bir oyuna gelmiştir. Bu oyunu Sn. Trump’ın bozması gerekir. Biz bu noktada kararlıyız. Biz dürüst olduğumuz için aynen devam bu kararımızda devam edeceğiz. 6 kez Amerika’ya girip çıkan Halk Bankamızın Genel Müdür Muavinini tutuklamak suretiyle kalkıp da bizimle bir takasa girme. Biz her zaman dik durduk ama asla dikleşmedik” dedi.

Mütekabiliyet esasları çerçevesinde ABD’li iki bakan için karar alınması, MEN DAKKA DUKKA kuralının tezahürüdür. İnşallah, Sayın Erdoğan’ın bu beyanatı sözde kalmaz ve kuvveden fiile çıkar. Bekleyelim, bakalım!

TAŞLAMALAR

HİROŞİMA, NAGASAKİ

UNUTULMAZ ACILAR

YÜZBİNLERLE KIZ-KIZAN

YANARAK KÜL OLDULAR

 

İŞTE ABD BUDUR

DOST OLUR MU DOMUZDAN

DOMUZDAN DA BETERDİR

ABD BUNA İNAN

 

DÜNYADA ATOMU İLK

VE TEK KULLANAN DEVLET

ABD’NİN TÜM İŞİ

ZULÜMDÜR VE MELANET

 

İNİLİR Mİ KUYUYA

ABD’NİN İPİYLE

İPİ KOPARIVERİR

ÇIKAR VARSA HALİYLE

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER