Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

DUA GÜNÜ!

İşlerimizin duaya kaldığı anlaşılıyor. Gerçekte, gerekli önlemler alındıktan sonra dua etmek, elbette ki iyidir. Psikolojik olarak da insanları rahatlatır. İşimiz duaya kaldığına göre gelin dua edelim. ÇÜNKÜ MİLADİ TAKVİME GÖRE 5/6 MAYIS GÜNLERİ  HIDRILLEZ, YANİ DUA GÜNLERİ!

Bugün yapmamız gereken en önemli dua şüphesiz İSRAİL’İN SOYKIRIMI ALTINDA İNİM İNİM İNLEYEN GAZZELİ/FİLİSTİNLİ kardeşlerimizin  kurtuluşu için olmalıdır. Bu soykırım böyle devam ettikçe, ne rahatımız, ne huzurumuz olabilir. Sonra kendimiz, ailemiz, vatanımız, milletimiz ve tüm insanlık için samimi dualarda bulunalım.

Esatirde HIDRILLEZ, Peygamber olduklarına inanılan Hazret-i Hızır ve Hazret-i İlyas’ın buluşma günleri olarak açıklanır. Hıdrıllez’in bir önemi de doğaya karşı olan sevgiden kaynaklanır. Bahar mevsiminin bütün güzellikleriyle kendisini hissettirdiği günler, Hıdrıllezle başlar.

Hıdrıllez günü yapılacak dilekler arasında yok, yok! Evin yoksa, ev; araban yoksa, araba; işin yoksa, iş; çocuğun yoksa, çocuk; eşin yoksa, eş; aşın yoksa, aş, hastaysan, şifa dile!

Hıdrıllezin bir de meşhur bir duası vardır. O dua da şöyledir:

“Bismillahirahmanirahim, Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah Muhammeden resullullah yetiş imdadıma Hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin Hızır deryada erdim murada amin.”

Hıdırellez günü sabahında erkenden kalkılıp kapıların açılması da bir adettir. Bu sayede hane halkı Hazret-i Hızır’ın dağıttığı bereket ve bolluktan nasiplendiği gibi evdeki bekârlara da güzel kısmetler çıkar.

Hıdırellez günü, bazıları sabah gün doğarken kırlara, bağlara, bahçelere çıkıp buralarda Hızır’ın ayak izlerine basarak bolluğa ulaşmayı düşler. Hıdırellez günü bir de yapılmaması gereken işler vardır.

Hıdrıllez günü evlenme çağına gelmiş kızlara bulaşık yıkattırılmaz, hiçbir yeşil dalından koparılmaz. Çamaşır yıkanmaz, ev temizlenmez, iş yapılmaz.

EVET, BUGÜN HIDRILLEZ! EL AÇIP DUA EDELİM. (ŞEFAAT YA RESULALLAH, YA HAZRET-İ HIZIR, YA HAZRET-İ İLYAS) DİYELİM!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER