Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

“KORONAVİRÜSTEN  EL AMAN DEYİ…”

KORONAVİRÜS SALGINI, insanlar olarak hepimizi eşit bir duruma soktu! Virüs zengin, fakir; mevki makam sahibi, işsiz güçsüz ayırımı yapmıyor. Sadece ülkemizde değil, dünya genelinde bütün insanlar için aynı tehdidi oluşturmaktadır. Hatta bu menhus salgına zenginlerin, makam sahiplerinin yakalanmaları tehlikesi fakirlere ve işsizlere göre daha yüksek orandadır dersek kimsenin itirazı olmaz!

Devlet büyüklerinin koruma kalkanlarıyla korunmalarına bakmayın. Bakın, bazı ülkelerin başbakanları bile bu virüse yakalanmışlardır. Yani, bütün insanlara eşit mesafede olan BİR VİRÜSLE KARŞI KARŞIYAYIZ. Hani, Nemrut’un kavmi sineklerin istilasına uğradıklarında, bir sinek de Nemrut’un burnundan girmiş ve beynine yerleşerek kemirmeye başlamıştı ya! Yani, VİRÜS ayırım yapmıyor, Fakirin bedenine girdiği gibi, ne kadar tedbir alırsa alsın, zenginin de bedenine girmenin bir yolunu buluyor. Bu bakımdan, KORONAVİRÜS fakirlerden ziyade, zenginleri; işsizlerden ziyade, yüksek makam sahiplerini endişelendirmektedir. Fakirin, işsizin zaten kaybedeceği bir şey yok. Zenginlerin, iktidar sahiplerinin kaybedecekleri o kadar çok şeyler var ki!

Bizim Siirt’çe lisanımızda bir deyimimiz vardır. (HEBNE HEVE, SIRNA SEVE) deriz. Bu deyimi (BİR RÜZGÂR ESTİ, HEPİMİZİ SIRAYA DİZDİ) şeklinde tercüme edebiliriz. Evet, KORONAVİRİS denilen bu salgın, makam itibarıyla büyüğümüzü, küçüğümüzü; fakirimizi, zenginimizi aynı çizgi üzerinde hizaya getirdi. Zenginlerin ve makam sahiplerinin KORONAVİRÜS SALGININDAN ÖDLERİ KOPUYOR. Fakirler ve işsizler ise (BAKALIM NE OLACAK) diye bekliyorlar. Hem, neden endişelensinler ki, zaten işsizlik ve yoksulluk yüzünden intihar bile etmiyorlar mı!

KORONAVİRÜS ile ilgili bugünkü yorumumuzu da yine büyük halk ozanı KARACAOĞLA’NIN bir dörtlüğünü günümüze uyarlayarak noktalayacağız:

KARAC’OĞLAN DER Kİ EYİSİN EYİ

DEF GİBİ ÇALIYOR SİNEMİN NEYİ

KORONAVİRÜSTEN EL AMAN DEYİ

GEDA AĞLAR, SULTAN AĞLAR, KUL AĞLAR

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER