Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amed Spor’un Birinci Lige Çıkması Siirt’te de Coşkuyla Kutlandı

Bölgemiz takımlarından olan AMEDSPOR’UN BİRİNCİ LİGE ÇIKMASI SİİRT’TE DE COŞKULU ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Bölgemiz takımlarından olan AMEDSPOR’UN

Beyaz Grup’ta Serik Belediyespor’u 6-0 mağlup eden Esenler Erokspor ile Kırmızı Grup’ta haftaya 3 puan önde girip Menemen FK ile berabere kalan Amed Sportif, TFF 1. Lig’e yükseldi.

Diyarbakır temsilcisi Amedspor, sahasında Menemen ile 0-0 berabere kalarak TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon oldu. Takım, TFF 1. Lig’e yükseldi.

Amedspor’un 1’inci lige yükselmesi  futbol sorunu olmaktan çıktı ve siyasi konu haline geldi. terör olaylarıyla birlikte düşünülmeğe başlandı.

Sporun ve özellikle futbolun birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren bir etken olması gerekmektedir.

Amedspor’un birinci lige çıkması olumlu bir gelişmedir. Bize göre Türkiye’nin 7 bölgesinin her bölgesinden bir takım, bölgeyi temsilen birinci lige katılacak şekilde yeni bir organizasyon yapılmalıdır. Böylece, futbolda bütün bölgelerden temsilci takımlar bulunsun. Ama, Güneydoğu’yu 1. ligde temsil edecek takım zaman içinde belki Amedspor olmaz. Siirtspor olur, Mardinspor olur, Batmanspor olur, Güneydoğu bölgesinin başka illerinin takımlarından biri olur fark etmez. Yeter ki, her bölgeden asgari bir takım (Bölge Şampiyonu takım hangisiyse) 1’nci lige alınsın. O zaman, futbol yoluyla Türkiye’nin kaynaşması sağlanmış olur.