Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Babacan: “Geç Olmadan Harekete Geçelim, Kaybedecek Bir Saniyemiz Yok”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla iktidar ve belediyeleri depreme dair harekete geçmeye çağırdı. Deprem gündemini gün boyu devam ettiren Babacan, #TedbirDerhalBugün etiketiyle yaptığı paylaşımlarda deprem kayıplarına, deprem bölgelerinde hâlâ devam eden konut krizine ve alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Ali Babacan şunları söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı

“Gerekli tedbirler alınana kadar

bu meseleyi gündemden düşürmeyeceğiz”

“Deprem bir hakikat. Çağrım hem iktidara hem belediyelere. Geç olmadan harekete geçelim. Kaybedecek bir saniyemiz yok. #TedbirDerhalBugün”

“Partimizi kurduğumuz ilk günden bu yana olduğu gibi; 1 Nisan’da, seçim sonrası yaptığım ilk konuşmada da depremden söz ettim. Gerekli tedbirler alınana kadar bu meseleyi gündemden düşürmeyeceğiz. #TedbirDerhalBugün”

“Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılma

sürecindeki en önemli sorun; istişare eksikliği”

“Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılma sürecindeki en önemli sorun; istişare eksikliği.Süreç uzmanlarla ve şehrin ileri gelenleriyle birlikte yürütülmezse, şehirlerimizin kültürel dokusu yok olacak. Bi’ Kahve konuğum Mimar Emre Arolat’lasohbetimde bu konuya değinmiştim.”

“Afet Eylem Planımızı üç yıl önce açıkladık,

tüm eylem planlarımızla birlikte iktidara gönderdik”

“Afet Eylem Planımızı üç yıl önce, 17 Ağustos 2021’de açıkladık, tüm eylem planlarımızla birlikte iktidara gönderdik. Seslendik dinlemediniz, umursamadınız, duymadınız. Yine aynısını yapmayın, depremi unutmayın. #TedbirDerhalBugün”

“Deprem öncesi için tedbirler almak yetmez;

sonrası için de hazırlıklar ivedilikle yapılmalı”

“6 Şubat depremleri sonrası, gittiğimiz her yerde bizi çaresizlik karşıladı. Adıyaman’da da, Hatay’da da, Kahramanmaraş’ta da… Her afet ilinde feryat aynıydı: Sahipsiz memleket. Deprem öncesi için tedbirler almak yetmez; sonrası için de hazırlıklar ivedilikle yapılmalı. #TedbirDerhalBugün”

“Devletin tüm imkanlarıyla deprem kayıplarının akıbetinin

tespitine yönelik kapsamlı bir çalışma başlatması zorunluluktur”

“Yakınlarının ölü mü, diri mi olduğunu bilmeyen onlarca aile tam 15 aydır yetkililerin harekete geçmesi için feryat ediyor, ‘En azından bir mezarı olsun’ diyorlar. 6 Şubat’ın acısı hiç dinmedi, fakat geçen 15 ayda depreme yakalanan yakınlarından haber alamayanlar hâlâ 6 Şubat’ı yaşıyor. Enkazdan sağ çıkartılan 3,5 yaşındaki Furkan Alp Aslan’dan, enkazdan çıkarılıp ambulansa bindirilen Merve Ateş ve 10 yaşındaki Erva Aktaş’tan, hastaneye götürülen Sude Lal Öcal’dan bir daha hiç haber alınamadı. Farklı bölgelerden yüzlerce kayıp ihbarı var. Sonuç alınsın veya alınmasın; devletin tüm imkanlarıyla deprem kayıplarının akıbetinin tespitine yönelik kapsamlı bir çalışma başlatması zorunluluktur.”

“Her bir deprem, kısa süreli bir seferberlik getiriyor”

“Her bir deprem, kısa süreli bir seferberlik getiriyor. Fakat sonrasında bu hakikati unutuyoruz. Oysa çözüm basit. Çözüm Türkiye’de, kaynak Türkiye’nin insan gücünde. #TedbirDerhalBugün”

“Depremzedeler bir an evvel kendi evlerine kavuşturulmalı”

“Seçim öncesi depremzedelere verilen sözler tutulmadı; tamamlanan konut sayısı, vadedilenin yanına bile yaklaşamadı. Konteynerlerde; ya da yurdundan uzakta yüksek kiralarla boğuşarak yaşam mücadelesi veren depremzedeler bir an evvel kendi evlerine kavuşturulmalı.”